Jaunzēlandē suņi apgūst auto vadīšanas prasmes

Vai jūs ļautu savam sunim vadīt automašīnu? Patiesībā šāds, šķietami muļķīgs izteikums atbilst realitātei daudz vairāk nekā varētu iedomāties – Jaunzēlandes pilsētā Oklendā dzīvnieku aizsardzības biedrība par autovadītājiem izskolojusi jau trīs suņu patversmes iemītniekus.

Modificētā Mini Cooper trīs suņi – Džinijs, Porters un Montijs – sekmīgi "nokārtojuši" auto vadīšanas ieskaiti. Viņiem palīdzēja trīs "instruktori", kuri brauciena laikā pastaigājās blakus automašīnai. Suņi manevrējuši pa noslēgtu laukumu, demonstrējot savas jauniegūtās prasmes – stūrēt, pārslēgt ātrumus un pat rīkoties ar akseleratora un bremžu pedāļiem no speciāli pielāgotas šofera pozīcijas.

Vien četru nedēļu laikā suņi tika apmācīti rīkoties ar ātrumpārslēga, stūres un pagarinātu "pedāļu" maketiem, atlīdzībā saņemot kaudzēm gardumu. Vēl četras nedēļas tika pavadītas, lai suņiem iemācītu nepieciešamās komandas veiksmīgai braukšanai, un drīz vien viņi bija gatavi sēsties pie īstā auto stūres.

Suņu treniņiem izmantotā automašīna Mini Cooper Countryman aprīkota ar ātruma ierobežotāju, kas dzīvniekiem neļāva pārsniegt septiņu jūdžu jeb aptuveni 11 kilometru stundā lielu ātrumu. Tajā uzstādītas arī īpaši pielāgotas kontroles sviras un vadītāja sēdeklis. Tiesa gan, instruktoru rīcībā "eksāmena" laikā bijuši arī tālvadības slēdži auto apturēšanai ārkārtas situācijā.

Projekts norisinājies, lai pievērstu uzmanību suņu talantiem un neierobežotajām apmācības iespējām, mudinot cilvēkus padomāt par dzīvnieku adopciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95598006sec.