5 pilsētas, kur baudīt neaizmirstamus braucienus trošu vagoniņos

Trošu vagoniņam lēnām slīdot pāri kādas lielpilsētas ielu labirintam vai kalnu nogāzei, bieži vien iespējams baudīt neaizmirstamu skatu no putna lidojuma vietā, kur esat nokļuvis pirmoreiz.

Nākamreiz nonākot Londonā, vērts padomāt par iekāpšanu kādā no "Emirates Air Line" gondolām, bet Horvātijas pilsētā Dubrovnikā noteikti izmēģiniet teju pusgadsimtu veco trošu ceļu, no kura paveras neaprakstāms skats uz Adrijas jūru.

Tarongas zoodārza debesu safari, Sidneja, Austrālija

Trošu vagoniņš Sidnejas Tarongas zoodārzā ļauj no putna lidojuma vērot ne tikai žirafes, bet arī baudīt burvīgu skatu uz pilsētas debesskrāpjiem. Turklāt biļete braucienam tajā ir iekļauta zoodārza ieejas maksā.

Emirates Air Line, Londona, Lielbritānija

Lielbritānijā vienīgā iekšpilsētas trošu vagoniņu līnija patiesībā ir daļa no sabiedriskā transporta tīkla. Taču idilliskais ceļš pāri Temzai noteikti ir labāka doma par stāvēšanu kādā pieblīvētā metro stacijā.

Dubrovnikas trošu vagoniņš, Horvātija

Nakts ir īstais laiks, kad baudīt braucienu pa 1969. gadā izbūvēto trošu vagoniņu līniju Dubrovnikā (attēlā). Vērojamā ainava, kā pilsētas gaismas mijas ar gleznainu saulrietu kristāldzidrajā Adrijas jūrā, ir neaprakstāma.

Fuente De trošu vagoniņš, Kantabrija, Spānija

Gaisa ceļš pāri Eiropas Pīķu (Picos de Europa) kalnu masīvam ļauj ne vien vērot iespaidīgu skatu, bet arī sniedz krietnu devu piedzīvojumu un atmiņā ilgi paliekošas sajūtas tiem tūristiem, kurus nebiedē augstums – vagoniņa maršruts ved gar ļoti stāvu klinti.

Brauciens pār Spokeinas ūdenskritumu, Vašingtonas štats, ASV

Vašingtonas štata pilsētā Spokeinā iespējams baudīt braucienu pa trošu ceļu pāri iespaidīgam ūdenskritumam – šķiet, ka šī piedzīvojuma burvība slēpjas divu elementu – gaisa un ūdens – apvienojumā. Ne mazāk iespaidīga ir pilsētas art deco arhitektūra, kuru lieliski var novērtēt, baudot mirkli kādā no vagoniņiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39138484sec.