Piedāvā jaunu konceptu - peldoša lidosta Londonā

Arhitektūras firma Gensler piedāvāja jaunu lidostas konceptu. Londonā, Temzas upes šaurākajā vietā - peldošu lidostu, kuras termināļi savienoti ar zemūdens tuneļiem. Vēl nav zināms vai šis drosmīgais projekts tiks īstenots, tomēr diskusijas par to rit pilnā sparā.

Lielbritānijas valdība plāno palielināt Anglijas dienvidaustrumos esošo lidostu caurlaidības iespējas, tāpēc dizaineri lauza galvas sakarā ar jauno projektu. Atšķirībā no iepriekšējiem jaunās Londonas lidostas iekārtošanas variantiem ieskaitot pagājušā gada kompānijas Foster + Partners piedāvājumus, Gensler plānos neietilpst mākslīgo uzbērumu radīšana upē, viņiem "viss turēsies peldus uz gigantiskām platformām".

Projekts, kura nosaukums ir Boris Island (par godu Londonas mēram Borisam Džonsonam) – tās ir četras peldošas skrejceļu joslas, kas piesietas pie jūras gultnes un uzgaidāmās telpas, kas noved pie zemūdens dzelzceļa tuneļiem, kuri savukārt nogādās pasažierus Londonas centrā un Eiropas dzelzceļa staciju tīklā.

Pasažieriem, kas pārvietojas ar automašīnu būs pieejami trīs termināļi uz sauszemes: viens uz ziemeļiem un uz dienvidiem, bet trešo tiek plānots iekārtot starp biznesa kvartālu Canary Wharf un sporta kompleksu Olympic Park.

Šīs pašas koncepcijas ietvaros tiek plānots pārvērst lidostu Heathrow par ekoloģisku pilsētu: Heathrow Gardens jāparādās bijušā lidlauka vietā, kurā var nodrošināt ar dzīvesvietu 300 000 cilvēkus, savukārt ar darbu vairāk nekā 200 000. Iespējams, pietiekami būtu vienkārši atjaunot Heathrow, bet ideju par iespējamās trešās joslas būvniecību dizaineri nosauca par "plāksteri": tērēt laiku uz īslaicīgu lēmumu jēgas nav. Jaunās lidostas piejūras atrašanās vieta ne tikai samazina trokšņus, kas varētu traucēt blakus esošiem dzīvojamajiem rajoniem, bet tas arī ļauj izvairīties no esošo māju nojaukšanas. Turklāt, projekts paredz, ka lidosta ražos lielu daļu savas enerģijas pateicoties jūras turbīnām, kas piekļaujas pie peldošajiem skrejceļiem.

Šīs shēmas galvenais konkurents ir – "Temzas mezgls" (Thames Hub) no kompānijas Foster + Partners. Liela mēroga transporta projekts, kas ir visā Lielbritānijā, bet koncentrējas tieši uz Londonas centra mezglu. Tajā ietilpst: ātrgaitas "orbitāla" dzelzceļa tīkls apkārt Londonai par 20 miljardiem mārciņām, jauns projekts dambim un Temzas šķērsošanai 6 miljardu mārciņu vērtībā, kā arī starptautiskā lidosta Temzas šaurākajā vietā 20 miljardu mārciņu vērtībā, kurā tiek cerēts apkalpot 150 mlj. pasažierus gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Europcar
,


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64307904sec.