Ņujorkā masveidā izbūvēs mikrodzīvokļus [2]

"Lielais ābols" pēdējā laikā kļuvis labi pazīstams to iedzīvotāju dēļ, kuri par mājvietām izvēlējušies neticami mazus dzīvokļus Manhetenā. Daudzi no viņiem kvēli lepojas ar savu īpašumu, par saviem visai saspiestajiem apartamentiem nekautrējoties izteikties pat ar humora pieskaņu.

Taču tagad Ņujorka plāno noskaidrot, cik ļoti maziem mājokļiem ir gatavi tās iedzīvotāji – aizvien pieaugošā iedzīvotāju skaita un sagaidāmā nomas maksu kāpuma dēļ Ņujorkas pilsētplānotāji gatavi izaicināt arhitektus un dizainerus, kuru uzdevums būs radīt komfortablus dzīves apstākļus jaunā dzīvokļu sērijā, kur viena mājokļa platība nepārsniegtu 23 kvadrātmetrus.

Plānos ietilpst dzīvojamā kompleksa būvniecība Manhetenas austrumu daļā jau 2014. gadā, kas pārsvarā sastāvētu no mikrodzīvokļiem. Iecerēts, ka pavisam nelielie apartamenti kļūs par dzīvesvietas izvēles alternatīvu jauniešiem, kas mīt vienatnē, kā arī iedzīvotājiem ar ne visai augstu ienākumi līmeni, kuru vidū pēdējā laikā vērojama tendence pamest Ņujorku – valsts dārgāko nekustamā īpašuma tirgu.

Mikrodzīvokļu stratēģija jau šobrīd tiek pielietota Tokijā, Honkongā un citās Āzijas metropolēs, turklāt arī Sanfrancisko nesen atļauta tādu dzīvokļu izbūve, kuru platība var būt pat vien 20 kvadrātmetri.

Lai ņujorkiešus "pieradinātu" pie sagaidāmajiem mikrodzīvokļiem, Ņujorkas pilsētas muzejā atklāta ekspozīcija, kurā apskatāms pilnībā mēbelēta, 30 kvadrātmetru plaša studijas tipa dzīvokļa makets. Tā dizainā izmantoti modernākie paņēmieni telpas ekonomijā – tostarp izbīdāma gulta, mīksts dīvāns, kas vienlaikus satur četrus krēslus, izbīdāms ēdamgalds un televizors, kuru ar vienas rokas kustību var "aizstāt" ar bāru.

"Tehnoloģijas, kas izmantotas šādā dzīvoklī, pielīdzināmas kosmosa kuģos vai okeāna laineros izmantotajām," atzīst izstādes kuratora vietnieks Donalds Albrehts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 01/29/2013 01:21 23-30 vienam cilvēkam? mēs dzīvojam 6 gab 70m2 un normali. Savā laikā ir dzīvots 21 m2 ar virtuvi, dušu, kas izbūvēta pieliekamā kambara vietā - bija forši :) romantiski.

2 xc90 01/29/2013 01:20 23-30 vienam cilvēkam? mēs dzīvojam 6 gab 70m2 un normali. Savā laikā ir dzīvots 21 m2 ar virtuvi, dušu, kas izbūvēta pieliekamā kambara vietā - bija forši :) romantiski.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45949912sec.