Novecojušā Jak-42 lidmašīnā iekārto bērnudārzu

Gruzijas pilsētā Rustavi kāds vecs, taču pilnībā funkcionāls aviolaineris Jak-42 piedzīvojis visai savdabīgu reinkarnāciju – lidmašīna pārvērsta bērnudārza klasē.

Bērnudārza mācībspēku galva Gari Čapidze lidmašīnu atpirka no lidsabiedrības Georgian Airways un noorganizēja tās transportēšanu uz Rustavi pilsētu, kur viņš pārveidoja gaisa kuģa interjeru, papildinot to ar izglītībai nepieciešamo aprīkojumu, spēlēm un rotaļlietām.

Taču pilotu kabīnē vadības sviras un instrumenti atstāti neskarti, ļaujot bērniem tos izmantot kā spēļu rīkus. Šeit var atrast ap 1 500 dažādu sviru, slēdžu, indikatoru un pogu, kas 15 mazajiem bērnudārza apmeklētājiem sniedz unikālas rotaļu iespējas, ļaujot attēlot pilotu darbības.

Lidmašīnas pārvērtības Čapidzem prasījušas vairākus mēnešus laika. Viņš atzīst, ka sākumā nav bijis pārliecināts, vai cilvēkiem patiks šāda ideja, taču unikālais spēļu laukums nu iepaticies pat bērnu vecākiem.

Bērnudārza darbinieki cer, ka unikāli iekārtotā klase mazajiem sniegs ne tikai jautrības pilnus mirkļus rotaļājoties, bet arī palīdzēs attīstīt pirmās tehniskās zināšanas.

"Sākotnējā iecere bija radīt bērnudārzu, kur bērni vēlētos atgriezties ar smaidu sejā," atzina Čapidze, kurš ir arī rektors Gruzijas-Ukrainas Sabiedrisko attiecību institūtā. "Nereti bērniem sagādā problēmas pielāgošanās jaunajai videi bērnudārzā, tādēļ mēs šo procesu izlēmām padarīt jautrāku," viņš piebilda.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45352411sec.