Modernās tehnoloģijas palīdz ceļot cilvēkiem ar invaliditāti

Nokļūšana vēlamajā galamērķī ir pietiekami izaicinoša jebkuram ceļotājam, nemaz nerunājot par ļaudīm ar invaliditāti, kam, piemēram, lidmašīnas tualetes apmeklējums var izrādīties pilnībā nepaveicams uzdevums.

Tā, piemēram, pateicoties inovatīvai tehnoloģijai BrailleWise, aklajiem un vājredzīgajiem pasažieriem tiks piešķirta lielāka neatkarība un komforts, izmantojot aviolaineru tualetes.

Sistēma, ko radījusi Honkongas Politehniskās universitātes dizaina nodaļa, ietver Braila rakstā nolasāmas detaļas un citu reljefā ietvertu informāciju. Izmantojot BrailleWise, neredzīgie ceļotāji var ērti atrast un izmantot lidmašīnas tualeti.

Nonākot tualetē, Braila rakstā iespējams nolasīt klozetpoda atrašanās vietu, rokturi ūdens nolaišanai un izlietni. Lai gan var šķist, ka nelielās platības telpā novietotās lietas un virsmas ir viegli atrodamas, personai ar redzes traucējumiem pat šāds uzdevums var būt ļoti izaicinošs, un, ceļojot vienatnē, viņiem nereti nākas lūgt palīdzību apkalpes locekļiem vai citiem pasažieriem.

BrailleWise sistēmas sniegtais atbalsts ceļotājiem, kam ir problēmas ar redzi, ļaus justies daudz drošāk un komfortablāk – viņiem nebūs jāsatraucas par netīro virsmu nejaušu aizskaršanu.

Daudzi uzņēmumi pasaulē velta milzu uzmanību produktiem, kas varētu atvieglot ceļošanu cilvēkiem ar fiziskiem traucējumiem, un katra no izstrādātajām sistēmām ir ļoti specifiska.

Ļaudīm, kas cieš no kustību traucējumiem, lielas grūtības ceļojuma laikā var sagādāt iekāpšana un izkāpšana no lidmašīnas. Taču "Tek Robotic Mobilization Device" (RMD) sistēma ļauj cilvēkiem ar paraplēģiju brīvi piecelties un stāvēt vertikālā pozīcijā, nelūdzot palīdzību apkārtējiem – inovatīvā tehnoloģija paver lielisku iespēju ceļot tiem, kam līdz šim to liegusi ierobežota mobilitāte.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15486884sec.