Adrenalīna cienītājiem Honkongā piedāvā "izlaušanās spēli"

Tiem, kas meklē asas izjūtas, Honkongā tiek piedāvāta visai savdabīga izklaide – jaunas komandu spēles dalībnieki tiek saslēgti rokudzelžos, un ar aizsietām acīm viņiem jāspēj izkļūt no tumšām, slēgtām istabām.

Organizatori izklaidi ar nosaukumu "Freeing HK" dēvē par "reālistisku bēgšanas spēli" – unikālā piedzīvojuma dalībniekiem ierobežotā laikā jāspēj izlauzties no slēgtas telpas, meklējot dažādus pavedienus, uzlaužot kodus un risinot mīklas.

Jau par fenomenu nodēvētās izklaides izcelsme meklējama Japānā, bet tagad iemantojusi popularitāti arī Ķīnā, Taivānā, Singapūrā un ASV.

Spēles Honkongas "versija" izpelnījusies ievērojamu interesi septiņu miljonu pilsētas iedzīvotāju vidū – tajā piedalās ne vien nogarlaikojušies studenti, bet arī ikdienas steigas plosīti biznesa ļaudis, kuri gan burtiskā, gan tēlainā nozīmē vēlas "atrast izeju".

"Manuprāt, Honkonga ir nervozākā pilsēta Āzijā," atzīst "Freeing HK" radītājs Instants Vans. "Ļaudis šeit strādā ļoti daudz, visi runā par naudu un lielākoties pazīst tikai divas izklaides – kino un karaoki. Viņi vēlas atrast ko nebijušu, lai atbrīvotos no stresa pilsētā, kas, šķiet, ir kā izsalkusi pēc materiālajām vērtībām. Mēs piedāvājam realitāti aizstāt ar spēli."

Dalības maksa savdabīgajā spēlē ir vien 128 Honkongas dolāri (aptuveni 12 eiro). Interesenti tiek sadalīti nelielās komandās un pēc izvēles nokļūst vienā no trim istabām, kurās pieejami atšķirīgi spēles scenāriji. Viņiem, piemēram, jāspēj izbēgt no "cietuma", esot saslēgtiem rokudzelžos, kā arī jāpārvar sarežģīts kustības sensoru labirints.

Kā vēsta organizatori, vidēji tikai viens no pieciem spēles dalībniekiem spēj sekmīgi izbēgt no tumšajām telpām noteikto 45 minūšu laikā. Misiju apgrūtina pulksteņa tikšķu un spriedzes filmu cienīgu skaņas celiņu atskaņošana skaļruņos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9201231sec.