TRAVEL TIME īpašnieks dalās iespaidos par ceļojumu apkārt pasaulei (I daļa)

Došanās ceļojumā, īsākā vai garākā, noteikti katram ir īpašs piedzīvojums, ko atceramies vēl ilgi. Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv kopā ar ceļojumu aģentūras TRAVEL TIME īpašnieku un direktoru Ēriku Lagzdiņu piedāvā ieskatu tajā, kā notiek pasaules apceļošana.

Pasaules apceļošanas rakstu sērija sastāv no vairākām daļām – idejas rašanās, plānošanas process, maršruta izvēle, ceļojuma apraksts "Apkārt pasaulei" un galerija par pasaules apceļošanu no Ērika Lagzdiņa personīgā arhīva.

Idejas rašanās

"Kad TRAVEL TIME 2009. gadā svinēja četru gadu jubileju, es biju tikko ielidojis Rīgā no 38 dienu brauciena pa Austrāliju un Jaunzēlandi. Šis bija mans pirmais ceļojums uz šīm valstīm. Domājot par ceļojumiem nākotnē šajā ekonomiskās krīzes laikā, es sapratu to, ka ir jāizdomā kaut kas pavisam jauns, jo arī pieprasījums pēc mūsu grupu braucieniem bija strauji krities. Radās doma, ka ir jāizplāno kāds ļoti ekskluzīvs brauciens, kam būtu iespējami saprātīga cena. Līdz ar to sapratu, ka šis brauciens būs tieši laikā, kad TRAVEL TIME svinēs savu piecu gadu jubileju. Tā radās mana ideja par braucienu – Apkārt Pasaulei," par ceļojuma pirmsākumiem dalās Ēriks Lagzdiņš.

Plānošanas process

TRAVEL TIME direktors un īpašnieks: "Izlēmu šajā braucienā doties kopā ar mūsu VIP klientiem, mazā cilvēku grupā. Nākamais posms bija izdomāt, no kura virziena sāksim šo braucienu. Ņemot vērā manu pieredzi, es sapratu, ka ir jāsāk šis ceļojums no rietumu puses, pretēji pulksteņrādītāja virzienam. Protams, ka braucot šajā virzienā, zaudēsim vienu dienu un "pārlēksim" pavisam citā datumā. Ēriks Lagzdiņš turpina: "Nākamais lēmums bija izdomāt, ar kurām avio kompānijām lidosim garajos pārlidojumos. Šīs vsas trīs aviokompāniju alianses ir "Apkārt pasaulei" produkti - Star Alliance, SkyTeam un oneWorld. Protams, ka visiem pārlidojumiem ir savi ierobežojumi, proti, maksimums 16 lidojumi vienai biļetei un lidojumiem ir jāsākas un jābeidzas vienā kontinentā. Svarīgs faktors arī tas, ka jāizvēlas konkrēts kontinentu/rajonu skaits, jo kontinentu skaita izvēle ietekmē cenu. Rezultātā SkyTeam šķita lētākais no visiem piedāvājumiem, bet piedāvā mazāk iespējamos kilometrus, ko atļauts lidot. Aviokompānijai oneWorld ir dažādi cenu līmeņi un, ja pērk pilnvērtīgu oneWorld biļeti, ar kuru var lidot pilnvērtīgi oneWorld biedri, nav jābaidās no kilometru ierobežojuma. Tiem, kuriem nepieciešams lidot tālu – šī ir ļoti laba opcija. Līdz ar to izlēmu izvēlēties oneWorld un pirkt biļetes caur Finnair."

Maršruta izvēle

"Bija vajadzīgs izlemt, uz kādām vietām doties. Pavisam noteikti es gribēju apmeklēt Dienvidameriku, Austrāliju, Jaunzēlandi un Āziju. Vēl bija vēlēšanās doties uz Lieldienu salām. Skatoties pēc pieejamajiem lidojumiem, izvēlējos pilsētas, uz kurām doties. Ceļojums apkārt pasaulei ilga 39 dienas - no 2010. gada 29. janvāra līdz 8. martam. Izvēloties valstis, uz kurām ceļosim, svarīgs faktors bija izvēlēties valstis, ar kurām Latvijai ir bezvīzu režīms. Mums bija laiks sakārtot vienu vīzu janvārī pirms braukšanas prom. Izvēle bija ļoti viegla – nolēmām kārtot vīzu un doties uz Brazīliju. Pārējām valstīm mums vīzu nevajadzēja, izņemot ASV un Austrāliju, uz kurām dodoties bija jāaizpilda online iebraukšanas atļaujas," informē ceļošanas entuziasts Ēriks Lagzdiņš.

Turpinājums sekos...

Vairāk informācijas interneta vietnē www.traveltime.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.41984916sec.