TRAVEL TIME īpašnieks dalās iespaidos par ceļojumu apkārt pasaulei (II daļa)

Turpinājums pasaules apceļošanas rakstam - TRAVEL TIME īpašnieks dalās iespaidos par ceļojumu apkārt pasaulei (I daļa), ko var atrast šeit.

Pasaules apceļošanas rakstu sērija sastāv no vairākām daļām – idejas rašanās, plānošanas process, maršruta izvēle, ceļojuma apraksts "Apkārt pasaulei" un galerija par pasaules apceļošanu no Ērika Lagzdiņa personīgā arhīva.

Došanās ceļā…

"Brauciens sākās no Rīgas. Lai taupītu iegādātos 16 segmentus no oneWorld Explorer "Apkārt pasaulei" biļetes, iegādājāmies biļetes no/uz Helsinkiem. Līdz ar to no Rīgas mēs lidojām ar airBaltic savienoto reisu caur Helsinkiem. Tajā pašā dienā sekoja lidojums uz Madridi. Madridē biju ieplānojis divu dienu atpūtu, kas bija vienīgā pieturas vieta Eiropā," par ceļojuma pirmajām dienām stāsta Ēriks Lagzdiņš.

Ceļojums "Apkārt pasaulei"

"Nākamais pārlidojums sekoja uz Riodežaneiro Brazīlijā, kur pavadījām trīs dienas. Lai taupītu esošos 16 segmentus, iegādājāmies vēl četrus iekšējos reisus: Rio – Sao Paulo – Curitiba – Iguazu Brazīlijā. Tālāk devāmies uz Buenosairesu Argentīnā. Tur pavadījām trīs naktis pirms mūsu lidojuma uz Santjago. Pēc tam sekoja divu dienu Čīles un Andu kalnu apmeklējums," iespaidos dalās Ēriks Lagzdiņš.

TRAVEL TIME īpašnieks un direktors turpina: "Čīlē man neparedzēti bija jāmaina grafiks. Nākamais lidojums sekoja uz Lieldienu salām, kur mēs pavadījām divas dienas. Lai dotos tālāk uz Oklendu Jaunzēlandē, vislabākais variants bija lidot ar LAN caur Papeete, Taiti, bet diemžēl LAN nevarēja sakārtot reisus mūsu biļetei – "Apkārt pasaulei". Tāpēc mūsu lidojumu grafiks izvērtās šāds - 16000 kilometru apvedceļš: Lieldienu Salas – Santjago – Miami – Losandželosa un tad uz Oklendu. Rezultātā palielinājis grafiks par piecām dienām un mēs varējām iekļaut papildus valstu un kontinentu apskati."

Ēriks Lagzdiņš stāsta, ka Losandželosā sekoja interesants piedzīvojums. No Losandželosas lidostas ceļotāji izlidoja pulksten 23:00 2010. gada 14. februārī, bet no rīta pamodās jau 16. februārī. Tika "pārlēkts" pāri vienai dienai – 15. februārim.

"Jaunzēlandē izīrējām automašīnu un apskatījām ziemeļu salu Oklendu, Rotarua un tad ar iekšējo pārlidojumu devāmies uz dienvidu salu - Christchurch, Kaikoura, Blenheim, Nelson, Greymouth, Franz Josef un atpakaļ uz  Christchurch. Kopā Jaunzēlandē pavadījām deviņas dienas. Tālāk lidojām uz Sidneju Austrālijā, kur pavadījām divas dienas. Pēc tam devāmies uz Kairnsu, Lielo Barjerrifu un pēdējo pieturvietu – Melburnu, kur kopumā uzturējāmies trīs dienas. No Melburnas uz Singapūru speciāli noorganizējām lidojumu ar jauno A380 super - jumbo lidmašīnu. Pēdējās ceļojuma apkārt pasaulei pieturvietas bija četras pilsētas - Singapūra, Kuala Lumpur Malaizijā, Honkonga un Seula Dienvidkorejā.

Laimīgais mājupceļš...

Tieši sieviešu dienā – 8. martā, ceļotāji no Seulas ielidoja Helsinkos un pēc tam ar airBaltic lidoja uz Rīgu. Ēriks Lagzdiņš stāsta, ka viņam no lielā ceļojuma glabājas 3500 fotogrāfijas, bet viņa līdzbraucējiem vēl vairāk.

TRAVEL TIME īpašnieks atzīst: "Joprojām ir sajūta, ka ceļojums būtu noticis tikai vakar, nevis pirms trim gadiem..."

Turpinājums sekos...

Vairāk informācijas interneta vietnē www.traveltime.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16212201sec.