Iesaka vakcinēties pirms došanās uz tūristu vidū populāro Ēģipti

Ēģiptē konstatēts savvaļas poliovīrusa tips, kas ir smagas akūtas infekcijas slimības poliomielīta izraisītājs (pazīstams kā bērnu trieka) – vēstī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Kaut gan cilvēku saslimšanas pagaidām nav konstatētas, šis dabā atrastais polivīrusa tips laboratoriski apstiprināts divos no notekūdeņiem ņemtos paraugos Kairas apgabalā pagājušā gada beigās un visā Ēģiptē notiek bērnu masveida vakcinācijas kampaņa.

2012. gada maijā Pasaules Veselības organizācijas vadībā tika pieņemta kopēja plānveida stratēģija poliovīrusa iznīdēšanai visā pasaulē. Trijās valstīs - Pakistānā, Nigērijā un Afganistānā – tas joprojām ir izplatīts.

Ņemot vērā Ēģiptē atrastā poliovīrusa iespējamu radniecību ar Pakistānā atrodamo vīrusu, infekcijas izplatība no Ēģiptes tiek vērtēta kā vidēji augsta, bet izplatība no Pakistānas - kā īpaši augsta. 2011. gadā, līdzīgam poliovīrusam izplatoties no Pakistānas Ķīnā, šai valstī konstatēja 21 saslimšanas gadījumu.

Ceļotājiem uz poliovīrusa skartajām valstīm Pasaules Veselības organizācija iesaka pārliecināties par individuālo vakcinācijas plānu atbilstību poliomielīta novēršanas vadlīnijām.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.tava.gov.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76078296sec.