Rumānijā atrok iespaidīgu bronzas laikmeta nekropoli

Arheologu komanda Rumānijā veikusi ievērojamu atklājumu – kādā ciematā atrastas 50 bronzas laikmeta kapenes, kuras datējamas ar 13. gadsimtu pirms mūsu ēras.

Pētniecības darbi, kuri noritēja pagājušajā vasarā, vainagojušies ar virkni panākumu – atklātas vairāk kā sešas senvietas, kuras saistāmas gan ar bronzas laikmetu, gan romiešu un viduslaiku periodiem.

Izrakumu poligonā Paru ciematā atrastās vēstures liecības uzskatāmas par visbūtiskākajām. Izmantojot ierastās metodes, tās nesen datētas ar 12. vai 13. gadsimtu pirms mūsu ēras.

"Sevišķi svarīgi ir apbedījumi, kuri ļāvuši ieskatīties bēru rituālos bronzas laikmeta beigās. Noskaidrots, ka mirušie tikuši novietoti uz sārta, un reizē ar ķermeni sadedzināts arī apbedīšanas pūrs. Atrasts arī māla upurēšanas galds, kur novietoti bēru ziedojumi, kā arī akmens piestas un dažādi keramikas trauki, kas izmantoti bēru ceremonijas vajadzībām. Izmantojot radioaktīvā oglekļa datēšanas metodi noteikts, ka Paru nekropole datējama starp 1300. un 1200. gadu pirms mūsu ēras," atzinis profesors Florinss Drasovans.

Pagaidām vēl nav ticis pieņemts lēmums, vai Paru izrakumu poligons tiks atklāts apmeklētājiem, taču atradumi noteikti nonāks vietējo muzeju ekspozīcijās. Tomēr nav šaubu, ka šī atklājuma izraisītā rezonanse medijos varētu atspoguļoties tūristu skaita pieaugumā attiecīgajā reģionā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.521734sec.