Stambulā būvēs jaunu priekšpilsētu

Turcijas varas iestādes ziņo, ka Stambulā tiek plānota pavisam jauna pilsētas rajona izbūve, kas jau tuvā nākotnē varētu kļūt par mājvietu vismaz 1,5 miljoniem ļaužu.

Vietējos medijos izskanējusi informācija, ka jaunā rajona izbūve varētu tikt uzsākta jau tuvāko sešu mēnešu laikā. Plānots, ka tas atradīsies Melnās jūras krastā, Stambulas Eiropas pusē.

Jaunais rajons sastāvēs no četrām atšķirīgām zonām – katrai no tām būs specifiskas funkcijas. Rajona kopējās robežas jau 2012. gadā īpašā protokolā apstiprinājusi Turcijas Transporta ministrija un citi valsts pārvaldes orgāni.

Valdības ziņojumi liecina, ka jaunais rajons tiks izbūvēts ar mērķi radīt veselības tūrisma centru, kurā būtu iekļauts biomedicīnas zinātniskais parks un vairākas rekreācijas zonas.

Jaunā priekšpilsēta atradīsies ļoti tuvu lidostai, kuras celtniecību Stambulā plānots pabeigt jau 2017. gadā, un kas, kā ziņots iepriekš, kļūs par pasaulē lielāko lidostu. Tā kā Turcija pretendējusi uz 2020. gada Olimpisko spēles rīkošanu, vēl viena nozīmīga Stambulas attīstības un pilnveides plāna daļa ir Olimpiskā ciemata izbūve, kas arī atradīsies tuvumā jaunajam rajonam. Olimpisko ciematu pēcāk plānots izmantot universitātes un citu iestāžu izvietošanai.

Šķiet, ka Turcija ir uz pareizā viļņa, lai ilgtermiņā piesaistītu aizvien vairāk tūristu. Līdzās jau iepriekšminētajiem attīstības projektiem, Turcija šogad ziņojusi arī par plāniem radīt 69 jaunus objektus un zonas tūristu piesaistei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63982892sec.