Lidojumam uz Marsu meklē precētu pāri

Amerikāņu multimiljonārs Deniss Tito, kurš 2001. gadā kļuva par pasaulē pirmo kosmosa tūristu, nu izpaudis detaļas par savu plānoto Marsa misiju, izsakot varbūtību, ka kosmiskajā lidojumā kā kuģa apkalpes komanda varētu doties precēts pāris.

Tito jaunā bezpeļņas organizācija "Inspiration Mars" tikusi radīta ar nolūku veikt kosmisku lidojumu uz Zemes kaimiņu planētu jau tuvāko piecu gadu laikā. Tito uzskata, ka misijai jāuzsākas jau 2018. gada sākumā, kad Zeme un Marss nostāsies tādā savstarpējā pozīcijā, kura ļautu veikt salīdzinoši vienkāršu kosmisko lidojumu starp abām planētām. Kosmosa kuģi, kurš vēl pagaidām netiek atklāts plašākai publikai, Tito cer palaist jau 2018. gada 5. janvārī. Plānotais Marsa misijas ilgums ir 501 diena.

Tito izteicies, ka, lai cīnītos ar vientulību tik ilga kosmiskā ceļojuma laikā, kuģa apkalpē varētu ietilpt komanda – vīrietis un sieviete. Viņš atzinis arī, ka būtu ieteicams, lai abi būtu precēts pāris, tādējādi samazinot "nesaderības" problēmas garajā ceļā, jo galu galā abiem Marsa iekarotājiem nāktos pavadīt saspiestībā teju pusotru gadu.

Lai gan Tito plāni uzskatāmi par pārāk ambicioziem, tomēr šķiet, ka viņa nopietnā pieeja projektam patiešām var nest augļus. Pretēji citām komerciālajām kosmosa programmām, kuru ietvaros izmisīgi tiek meklēts veids, kā kosmosa tūrismu pārvērst pelnošā biznesā, Tito gadījumā plānots viens vienīgs lidojums ar mērķi nokļūt līdz Sarkanajai planētai.

Plānotā misija būs vien pietuvošanās ceturtajai Saules sistēmas planētai – kosmosa kuģis palidotu tai garām 160 kilometru attālumā, pat nenonākot orbītā. Tiesa gan, kosmosa kuģa apkalpe šajā brīdī varētu baudīt neaprakstāmu skatu, kļūstot par pirmajiem cilvēkiem, kuri nonākuši tik tuvu Marsam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.3223331sec.