Aptauja: Ceļotāji neņem vērā radu un draugu ieteikumus

Latvijas ceļotājs savu tuvāko ceļojumu plāno šī gada jūlijā, tas būs vienu nedēļu ilgs. Ceļojuma izvēli galvenokārt noteiks skaists gala mērķis un ceļojuma cena, bet mazsvarīgākie būs radu un draugu ieteikumi, liecina ceļojumu aģentūras SIA "Travel RSP" rīkotās aptaujas dati.

No 2013. gada 6. līdz 28. februārim ceļojumu aģentūra SIA "Travel RSP" organizēja aptauju, lai noskaidrotu cilvēku ceļošanas plānus 2013. gadā.  Aptauja tika organizēta sociālajos tīklos Facebook, Draugiem un Odnoklassniki, kā arī izsūtot aicinājumu piedalīties aptaujā aģentūras klientu e-pastu datu bāzei.  

Nepilnu mēnesi ilgušajā aptaujā piedalījās 1016 respondentu, kuri atbildēja uz pieciem jautājumiem par viņu ceļošanas plāniem 2013. gadā.

Plāno nedēļu ilgu ceļojumu jūlijā

39% respondentu atbildējuši, ka plāno nedēļu ilgu ceļojumu jūlija mēnesī, bet 25% norādījuši, ka plāno desmit dienu ilgu ceļojumu. Līdzīgs skaits (27%) atbildējuši, ka iecerējuši doties ceļojumā nedēļas nogalē vai 3 dienu garumā. "Vienu nedēļu ilgie ceļojumi vienmēr ir bijuši paši populārākie, jo tas ir pietiekams laiks, lai sajustos ārpus ikdienas un pagūtu apskatīt arī ceļojuma gala mērķi. Arī cenas šādiem ceļojumiem ir optimālas, jo pēc tiem ir pieprasījums un aģentūras var izstrādāt labus piedāvājumus," komentēja SIA "Travel RSP" vadītāja Aija Andersone.

Izvēli nosaka skaists galamērķis un ceļojuma cena

Uz jautājumu – Kas tev ir pats svarīgākais, izvēloties ceļojumu?  - 31% respondentu atbildējuši, ka viņu izvēlē svarīgākais ir skaists ceļojuma galamērķis, bet otra populārākā atbilde bijusi "Pievilcīga cena" (27% respondentu). Trešā populārākā atbilde bijusi "Iespēja piepildīt senus sapņus" (16%). "Mirkļa emocijas un iespaids" (13%) un "Labi ceļabiedri, ar ko kopā ceļot" (13%) respondentu vidū bijušas vienlīdz populāras atbildes.

Kā mazsvarīgākais faktors, izvēloties ceļojumu, aptaujas rezultātos redzama atbilde "Radu un draugu ieteikumi". Tikai 1% respondentu to norāda kā svarīgāko apsvērumu, izvēloties ceļojumu.  

A. Andersone atzīst, ka tas, ka ceļotāju izvēlē tik maza nozīme ir tuvu cilvēku ieteikumiem, ir teju vienīgais pārsteigums aptaujas rezultātos.  "Acīmredzot, lai arī cik skaists un veiksmīgs ir bijis kāda cita ceļojums, ikviens vēlas piepildīt savu sapni un sasniegt savu galamērķi. Tādēļ cilvēki savā izvēlē saglabā īsto ceļotāju garu -  atklāt un iepazīt savām acīm, nevis paļauties uz cita pieredzēto!" sacīja A.Andersone.

Ceļojumā visvairāk gaida skaistu dabu

Uz jautājumu – Ko tu visvairāk gaidi no ceļojuma?  - ievērojams pārsvars respondentu (42%) atbild, ka visvairāk gaida skaistu dabu un siltus laika apstākļus. Otra populārākā atbilde ir "Interesantas ekskursijas" (28%), kam seko gaidas pēc asām izjūtām, kaut kā jauna un nebijuša (15%), kā arī vēlme baudīt mierīgu atpūtu no ikdienas (14%).

Populārāko TOP 5 - Horvātija, Itālija, Turcija, Portugāle, Grieķija

Aptaujas noslēgumā respondenti atbildēja uz jautājumu - Kurš ceļojums, kurā esi bijis, tev paticis vislabāk? Kā populārākās valstis atbildēs sastopamas Horvātija, Itālija, Turcija, Portugāle un Grieķija. "Aptaujā populārākie apmeklētie galamērķi ir visas siltās, dienvidu valstis. Tas liecina par to, ka cilvēkiem interesē dienvidu valstis, viņi dodas tās apskatīt un viņi ir apmierināti ar tur pieredzēto. Mums kā ceļojumu aģentūrai tas apliecina, ka viss ir kārtībā, jo "Travel RSP" piedāvājumā klientiem ir, no kā izvēlēties," komentēja A. Andersone.

Informācija par ceļojumu aģentūru SIA "Travel RSP"

Ceļojumu aģentūra SIA "Travel RSP" darbojas kopš 2007.gada un specializējas tikai tās organizēto un vadīto ceļojumu tirdzniecībā. 2013. gada martā SIA "Travel RSP" ceļotājiem piedāvā 60 dažādus ceļojumus uz 15 galamērķiem, to vidū piedāvājot tradicionālos un svētku ceļojumus, kā arī aktīvās un SPA atpūtas iespējas.

Ceļojumu aģentūra SIA "Travel RSP" ir reģistrēta Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru datubāzē. Kopš 2009. gada nogales aģentūra ir  "Saaremaa Spa Hotels" oficiālais pārstāvis Latvijā.

Vairāk informācijas interneta vietnē lv.rsp.travel/lv/


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.56919098sec.