Iepazīsti vienu no labākajiem Tunisijas kūrortiem – Džerbas salu

Džerba - leģendu un paražu sala – brīnišķīgs nostūris, izvietots starp zemi un jūru. Stāsta, ka Džerbā ir iespējams atklāt piekto gada sezonu. Patiešām, šeit var sauļoties visu gadu. Pateicoties daudziem avotiem, sala iegrimst zaļumos. Džerba aicina Jūs apmeklēt burvīgos dārzus, kas atrodas netālu no austrumu piekrastes. Šeit arī aug apbrīnojamie lotosa ziedi.

Džerbas sala atrodas Tunisijas dienvidos un ir pats siltākais valsts jūras kūrorta reģions. Salas platība aizņem 538 km2, bet tās pludmale stiepjas 120 km garumā. Salas dabas ainavas ir neparasti gleznainas: uz salas aug palmas, olīvkoki, vīģeskoki un augļkoki. Tās ceļi sapinas nebeidzamā labirintā. Smiltis pludmalēs ir pārsteidzoši baltas, bet jūra kristāltīra.

Ne velti Džerbu sauc par "sapņu salu", tā ir pārsteidzoša valsts ar senām tradīcijām un karsto klimatu, ko ietekmē Sahāras tuvums. Šeit Jūs saskarsieties ar aizgājušo kultūru civilizācijām – pūniešu, romiešu, arābiešu, rietumu. Šī burvīgā, gadsimtu romantikas vieta skaitās Vidusjūras kūrortu pērle.

Daudzus tūristus uz šejieni vilina burvīgās salas pludmales, caurspīdīgs ūdens, pasakainie ielu labirinti ar senlaicīgo māju kupoliem. Jūra Džerbas rajonā skaitās viena no vistīrākajām, kas veicina pastiprinātu interesi par daivingu un zvejniecību.

Šajā kūrortā nav daudz viesnīcu, iemesls tam ir platības trūkums, tomēr pamatā šeit ir 4* un 5* viesnīcas, kuras pārstāv populāras viesnīcu ķēdes: Movenpick, RIU, Radisson SAS, Magic Life, Vincci, Carribean World, kā arī citas komfortablas viesnīcas, kuru serviss ir spējīgs apmierināt pašus prasīgākos tūristus.

Līdz šodienai Džerbas kūrorts nebija pietiekami pārstāvēts Latvijas tūrisma tirgū un tādēļ nebija ļoti populārs tūristu vidū, tai pat laikā tūristi no Eiropas rietumu valstīm jau sen pienācīgi novērtēja šī kūrorta priekšrocības.

Ievērojamas vietas un vēsture

Salas galvaspilsēta – pilsēta Houmt Souk, tulkojumā nozīmē "lielais tirgus". To apdzīvo 25 tūkstoši cilvēku. Pilsētas ievērojamākā vieta ir forts Bordž El Kebir (Borj El Kebir), kas atrodas tās piekrastē un tulkojumā nozīmē "lielā pirts". Pirmā nostiprinātā būve šeit tika uzcelta vēl 1284. gadā. Pludmalē, galvaskausu torņa Bordzš el Rus (Borj el-Rous) piemiņai, ir uzstādīta piramīda.

Novadpētniecības muzejs atrodas Sidi Zituni mauzolejā. Šeit var apskatīt salas tradicionālā apģērba, juvelierizstrādājumu, keramikas un kokgriezuma kolekcijas.

Viens no galvenajiem salas arhitektūras ainavas elementiem ir baltas kvadrātveidīgas dzīvojamās mājas ar kupoliem, kuras tiek sauktas par "Menzeli". Pēc skata tās atgādina nelielus cietokšņus. To iekšpusē atrodas neliels pagalms, kuram apkārt ir nišas telpas.

Vecpilsētas labirintos atrodas trīs mošejas: Džema el Gorba (Jemaâ El Ghorba), Eh Šeih (El Sheikh) un Džema Ettruk (Jamaa Ettruk).

Džerbas vēsturei ir tāla pagātne. Pastāv leģenda, ka tā arī ir tā pati senajos mītos apdziedātā Ogigija sala, kur skaistā nimfa Kalipso septiņus gadus turēja Odiseju, cenšoties iekarot viņa mīlestību. Tam pat nelīdzēja četri dēli, kurus viņa viņam dzemdēja. Odisejs tomēr atgriezās pie savas Penelopes, bet Džerba, tāpat kā Maltas sala Gozo, spāņu Maljorka un Menorka, kļuva par vienu no pasaules vēstures leģendārajām lapaspusēm.

Acīmredzot Džerbu atklāja populārie jūras klaidoņi finikieši, kuri no šejienes veda purpursarkanu krāsu. Pēc viņiem pār salu valdīja kartāgieši, pēc tam romieši, kuri noklāja akmens ceļu uz kontinentālo pilsētu Zarzis. Salas vēstures izveidē savu devumu sniedza berberi, ebreji, turki, sicīlieši, spāņi, normaņi... Šeit, XVI gs. atradās viena no leģendārā Turguta Reisa (virspavēlnieks un Džerbas gubernators 1500. - 1565. gados) bāzēm, kuru Tunisijas folklorā sauc "sīriešu piekūnu".

Daži viņu uzskatīja par asiņaino pirātu, kurš 1560. gadā no pieciem tūkstošiem kristiešu galvaskausiem, kas kaujas laikā par salu iekļuvuši gūstā, uzcēla šausmīgu torni Bordzš el Rus (Borj el-Rous), citi – par drosmīgu karotāju, kas cīnījās par neatkarību no spāņu kundzības. Bordzš el Rus tornis turējās līdz 1848. gadam.

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv pateicas Tunisijas tūrisma birojam par iespēju iepazīt šo brīnišķīgo valsti.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.tourisme.gov.tn

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52216315sec.