Septiņi lieliski galamērķi, kurp jādodas iepazīt Eiropu

Paplašiniet savus horizontus un uzziniet par lieliskām tūrisma aktivitātēm septiņos galamērķos Eiropā no klinšu iekarojumiem Francijas Alpos līdz pat nakšņošanai vējdzirnavās Grieķijā.

1. Nedēļas nogale ar fādo Lisabonā

Portugāļu ģitāra apvienojumā ar dvēselisku dziedājumu un krietnu devu melanholijas rada fādo: mūziku, kas jau gadsimtiem ilgi ir Lisabonas ielu "skaņu celiņš". Lai baudītu neaizmirstamu nedēļas nogali, klausoties plūstošajās fādo skaņās, noteikti jāapmeklē Alfamas rajona vējainās ielas – šī vieta uzskatāma par fādo žanra dzimteni. Augstas klases fādo priekšnesumi regulāri priecē viesus, piemēram, restorānā "Senhor Vinho", kur iespējams nobaudīt neskaitāmus pavārmākslas meistardarbus, kas gatavoti no jūras veltēm. Netālu atrodas arī fādo muzejs – Museu do Fado.

2. Fotokursi Gaismas pilsētā

Henrijs Kartjē Bresons uzskatāms par tā dēvētā ielu fotogrāfijas žanra krusttēvu. Parīzietis un pionieris, kurš pazīstams ar ēnainajām kompozīcijām, savādajiem portretiem un cilvēku fotogrāfēšanu, viņiem to nenojaušot, Kartjē savu radošo darbību pamatā veica tieši Francijas galvaspilsētā.

Kādēļ gan nesekot meistara pēdām un nedoties uz Gaismas pilsētu, apgūstot nedēļas nogales fotokursus? Radoši domājoši ļaudis tūrisma uzņēmumā "Frui" radījuši pakalpojumu, kura ietvaros interesenti instruktora pavadībā var doties iemūžināt Monmartras bruģakmens ielas, pārīšus Sēnas krastos vai ielu māksliniekus pie Pompidū centra.

3. Vikingu tūre uz Fēru salām

Kāda leģenda vēsta, ka pirmie vikingi, kuri apmetās Fēru salās, sākotnēji plānoja burāt uz Īslandi, taču ceļā sasirga ar jūras slimību, tādēļ bija spiesti piestāt krastā jau ātrāk.

Vareno jūrasbraucēju klātbūtni šajās salās, kas mūsdienās ir Dānijas teritorija ar pašvaldības tiesībām, iespējams sajust vēl šobaltdien.

"Nordic Visitor" piedāvā ekskursijas uz nelielu piekrastes pilsētiņu Funinguru, kur, kā minēts leģendā, pirmo reizi krastā piestāja vikingi.

Pēc salas galvu reibinošo klinšu un jūras putnu koloniju klaigu baudīšanas apmeklētāji var apmesties Toršavnā – vienā no pasaules mazākajām galvaspilsētām, kas nosaukta par godu skandināvu negaisa dievam Toram.

4. Piedzīvojumi Francijas Alpos

Tiklīdz Francijas Alpos nokūst sniegs, tiek atvērts plašs alpīnisma maršrutu tīkls. Tērauda kabeļi un dzelzs balsti, kas stiprināti dziļi klintīs, kāpējiem palīdz sasniegt tādu augstumu, kas parasti pa spēkam vien pieredzējušiem alpīnistiem.

Gadījumā, ja neizdodas pārvarēt trīci kājās pirms došanās augšup pa klinšaino krauju, atcerieties, ka patiesībā šāda aktivitāte ir daudz drošāka par lielu daļu ziemas sporta veidiem, kas izplatīti Alpos. Turklāt šāds kāpiens ļaus uzlūkot Savojas reģionu no vēl neredzētiem augstumiem.

"Simply Savoie" alpīnisma ekskursijas tiek rīkotas nedēļas nogalēs no maija līdz oktobrim, kur pieredzējuši eksperti pat iesācējiem palīdz tikt galā ar izbīli no iespaidīgā augstuma.

5. Tour de France Korsikas salā

"Tour de France" riteņbrauciena 99 pastāvēšanas gados kopš pirmā brauciena 1903. gadā tā dalībnieki šķērsojuši teju visas Francijas daļas, izņemot Korsiku. Taču šogad, 100. "Tour de France" braucienā, vairāk nekā 200 riteņbraucēju dosies 3 360 kilometru garā ceļā, maršrutu uzsākot tieši kalnainajā Vidusjūras salā.

Tomēr pat tiem, kam velosipēda seglos nav sanācis būt pat vairākus gadus, nesteidzīga pedāļu mīšana ļauj lieliski baudīt Korsikas neaprakstāmo piekrastes zilgmi.

"Europa Active" piedāvā trīs dienu ilgu ekskursiju bez gida, kas aizsākas Bastijas pilsētā.

6. Vulkāna iekarojumi Īslandē

Hekla ir viens no "ražīgākajiem" Īslandes vulkāniem – pēdējo 70 gadu laikā tas izvirdis piecas reizes.

Kā vēsta leģendas, reiz cilvēki ticējuši, ka Hekla ir vārti uz elli – tā izvirdumi tika saistīti ar nolādēto kliedzieniem, kuri cenšas izbēgt no tās.

"Arctic Adventures" organizē sešu līdz astoņu stundu ilgas ekskursijas pa vulkāna lavas klātajām nogāzēm. Tas ir lielisks veids, kā baudīt Īslandes ainavu visā tās pilnībā. No Heklas vulkāna paveras skats arī uz Vatnajokulu – Eiropas lielāko šļūdoni.

7. Nakts vējdzirnavās Grieķijā

Vulkāniskās izcelsmes salas Santorini ziemeļaustrumu krastā atrodamas trīs koši baltas vējdzirnavas, kuru silueti gluži kā cēlas buras lieliski papildina pasakaino ainavu.

Vējdzirnavās to īpašnieki ierīkojuši naktsmītnes viesiem, kuras atvērtas no maija līdz pat oktobrim. Katrās dzirnavās trīs stāvos iekārtoti apartamenti pieciem cilvēkiem. No guļamistabām augšstāvos paveras burvīgs skats uz Egejas jūras plašumiem, bet unikālās viesnīcas interjers lieliski sasaucas ar vējdzirnavu oriģinālo arhitektūru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16321301sec.