Ķīnas pilsēta Handžou meklē "mūsdienu Marko Polo"

Ķīnas pilsēta Handžou izsludinājusi savdabīgu "vakanci", uz kuru var pretendēt ārzemju ceļotāji, kuri būtu gatavi kļūt par "moderno Marko Polo". Atbilstošākajam kandidātam piesolīts aptuveni 50 000 ASV dolāru liels atalgojums.

Handžou pilsētu, kas atrodas Ķīnas austrumos un ir pazīstama ar tās kanāliem un tiltiem, 13. gadsimtā venēciešu ceļotājs Marko Polo aprakstīja kā "visskaistāko un elegantāko pilsētu pasaulē". Marko Polo liecības ir pirmās, ko par Ķīnu jebkad rakstījis kāds eiropietis.

"Tagad mūsu pilsēta meklē ļaudis, kuri ir gatavi sekot pa pēdām leģendārajam ceļotājam," atzinis Čens Lī, Handžou tūrisma komisijas pārstāvis.

Jaunā Marko Polo "vervēšana" starptautiskā mērogā noritēs, izmantojot sociālo tīklu Facebook, kurš, kā zināms, Ķīnā ir aizliegts. Preses relīzē minēts, ka izvēlētajai personai būs jāiztur intensīva apmācība, lai varētu doties 15 dienu ilgā "ekspedīcijā".

Pienākumos ietilps īsa videomateriāla radīšana par Handžou pilsētu, veicinot tās atpazīstamību, izmantojot interneta resursus. Uz unikālo vakanci var pieteikties gan vīrieši, gan sievietes.

"Moderno dienu Marko Polo gaitas solās būt gana interesantas – dažiem šāda iespēja varētu pat pilnībā izmainīt dzīvi," atzinis Čens.

Marko Polo grāmatā, kuru ceļotājs sarakstīja 1298. gadā, vēstīts par viņa ekspedīciju Āzijā, ceļā sastopoties ar pigmejiem, eksotiskiem augiem un kanibāliem.

Pateicoties šai grāmatai, teju pilnībā tika mainīti eiropiešu priekšstati par Āzijas kontinentu. Taču mūsdienu vēsturnieki nereti apšauba Polo liecību patiesumu – daži pat izsaka minējumus, ka ceļotājs Ķīnu patiesībā nesasniedza.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48899102sec.