Sieviete pēc kruīza ceļojuma cieš no jūrasslimības jau piekto gadu

Mišelas Marijas Robertsas sapņu kruīzs uz Havaju salām izmainīja viņas dzīvi uz visiem laikiem. Tiesa gan, negatīvā nozīmē.

Divu dēlu māmiņai, kura liktenīgajā kruīzā devās 2008. gada janvārī, vēl joprojām dienu no dienas šķiet, ka viņa atrodas uz kuģa. Robertsa jau piekto gadu sirgst ar jūras slimību.

"Tā ir līdzīga sajūta tai, kāda pārņem pēc ilgas griešanās valša dejā. Turklāt tā nepazūd ne uz mirkli. Tas ir briesmīgi," Robertsa pastāstījusi BBC. "Reizēm ir tik slikti, ka nepalīdz pat mierīga atpūta."

Robertsas kundzei konstatēts "Mal de Debarquement" (MdDS) jeb "krastā izcelšanās" sindroms, kas ir ļoti reti sastopams medicīnisks stāvoklis. Medicīnas literatūrā aprakstīti mazāk kā 100 šīs saslimšanas gadījumi. Pēc ASV Nacionālās Medicīnas bibliotēkas datiem, tā cilvēku var piemeklēt, kad pieraduma dēļ pie ritmiskām fona kustībām organisms vairs nespēj atkārtoti piemēroties stabiliem apstākļiem. Rezultātā cilvēks, kurš sasirdzis ar šo sindromu, ilglaicīgi izjūt "viļņošanos" pat tad, ja atrodas uz stabilas cietzemes. Citiem vārdiem – kopš tā laika, kad Robertsas kundze devās kruīzā, viņa ik dienas jūt ko līdzīgu jūras slimībai.

"Krastā izcelšanās" sindroms izsauc nogurumu, apgrūtina izziņas spēju un rada garastāvokļa maiņas. Šī kaite, mediķu prāt, nav ārstējama.

Robertsa pastāstījusi BBC, ka 2008. gada kruīza laikā viņa piedzīvojusi visai šaušalīgas izjūtas, kad vētras laikā visi apkārt esošie pasažieri grīļojušies, gāzušies no kājām un mocījušies ar jūras slimību. Taču nu apkārtējie ļaudis bieži uzskata, ka Robertsas kundze ir piedzērusies, jo sievietei ir problēmas pārvietoties taisni, turklāt viņa mēdz neskaidri izrunāt vārdus.

"Es nokāpu pa trapu, saļimu un noģību. Pēcāk devos uz lidmašīnu, lai nokļūtu mājās – visu laiku streipuļoju."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.83098412sec.