Uzzini, ar ko īpaši ir Santorini salā augušie augļi un dārzeņi

Vai zinājāt, ka Santorini apmeklējums būtu lieliska pieredze arī pat tad, ja sala nebūtu tik skaista? Vai zinājāt, ka Santorini ir bauda ne tikai acīm un garam, bet arī garšas kārpiņām? Mūžīgā gaisma un Egejas jūras vēsmas kopā ar vulkāniskās izcelsmes augsni rada kvalitatīvus un unikālus produktus.

Fava (Fava pupiņas). Lieto pie daudziem ēdieniem. Lieto gan vārītas, gan kopā ar cūkgaļu, gan zupās vai ar rīsiem un omleti. Fava pupiņas iemantojušas popularināti salas apmeklētāju vidū.

Kaperi. Tiek lietoti gan ziedi, gan lapas, lai padarītu vietējo ēdienu asu.

Baltie baklažāni. Šīs šķirnes baklažāni ir īpaši ne tikai ar to, ka ir balti un aug vulkāniskās izcelsmes augsnē, bet ar to, ka tajos nav manāms parastajos baklažānos esošais rūgtums. Baltie baklažāni ir saldi un sulīgi.

Ķiršu tomātiņi. Pirmo reizi Santorini salā ķiršu tomātiņi tika ieviesti 18. gadsimtā. Santorini augušiem ķiršu tomātiem tiek piedēvēta unikāla garša.

Vīns. Ja Santorini tiktu piešķirts otrs nosaukums, tad tas būtu – vīnu sala. Vīna ražošana senajiem salas iedzīvotājiem ir bijusi viena no galvenajām nodarbošanām. Pateicoties ģeogrāfiskajiem apstākļiem, vīnogulājiem salā ir piemērota vide – karsta saule un sausi, spēcīgi vēji, kas pasargā vīnogas no dažādām slimībām. Dažas vīnogu sugas spēj saražot 350 kilogramus ogu platībā 1.000 kvadrātmetri. Santorini ražotiem vīniem ir ļoti augsta kvalitāte. Vairākas vīna ražotnes Santorini ir vienas no vecākajām vīna ražotnēm visā pasaulē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Skyline Bar
,


il Sole
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54195404sec.