Autobusa šoferis pasažierus iedala "zviedros un ārzemniekos"

Kāds autobusa vadītājs Zviedrijā ceļā uz prāmju piestātni pasažierus sadalījis "zviedros" un "tādos, kas izskatās pēc ārzemniekiem". Katrai grupai pēcāk nācās kāpt savā autobusā.

Ziņots, ka pasažierus dalīt nolēmis kāds zviedru šoferis, kurš strādā uzņēmumā "People Travel Group". Incidents jau nodēvēts par "aparteīdu", turklāt šādi vīrietis rīkojies ne vienu reizi vien, vedot pasažierus no Stokholmas uz "Eckerölinjen" prāmju termināli Grislehamnā.

"Nebija visai patīkami to pieredzēt. Šķita, ka mūs vedīs uz Ārlandas lidostu, lai deportētu no Zviedrijas," vietējam laikrakstam pastāstījusi autobusa pasažiere Samera Čatila.

Čatila, kura dzimusi Zviedrijā, kopā ar savu brāli Ahmedu un draugu bija devusies ceļojumā, kad pamanīja, ka autobusa šoferis pasažierus sadala, ņemot vērā viņu izskatu. Viņš trijotnei ar rokas mājienu norādījis uz vienu no autobusiem, turklāt sekojis viņiem, lai pārliecinātos, ka viņi tajā iekāpj.

Čatila stāsta, ka visiem "zviedriem līdzīgajiem" pasažieriem tika ierādīts viens autobuss, taču pārējie, kuri vizuālā izskata dēļ vairāk līdzinājušies ārzemju iebraucējiem, bija spiesti sēsties citā autobusā.

"Mēs jutāmies aizvainoti un diskriminēti," atzina Čatila. "Es nekad nedomāju, ka kas tāds var notikt Zviedrijā."

Pēc autobusa šofera iztaujāšanas par visai dīvaino "pasažieru sadales" metodi viņš palūdzis tos pasažierus, kam šāda sistēma nepatīk, ceļā nedoties.

"People Travel Group" vadītājs Tomass Karlsons atzinis, ka autobusa šoferim, kurš jau ticis atstādināts no darba, saņemto sūdzību dēļ nāksies paskaidrot savas rīcības iemeslus.

"Šķiet, ka tas bija viena vienīga šofera lēmums un rīcība, un tas noticis tikai divreiz. Tomēr jau tas ir pietiekami slikti," piebildis Karlsons.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48559403sec.