Iedzīvotāji Lieldienu brīvdienas izmantos aktīvai ceļošanai uz ārvalstīm

Iedzīvotāji plāno aktīvi izmantot Lieldienu brīvdienas, lai dotos ceļojumā uz ārvalstīm. To apliecina arī ERGO ceļojumu apdrošināšanas pārdošanas apjomi internetā, kas pirms Lieldienām pieauguši vidēji par 25%. Visbiežāk iedzīvotāji par ceļojuma galamērķi izvēlas kūrortus, kur šobrīd ir silts laiks, bet, ņemot vērā, ka šogad Lieldienas ir marta beigās, aktuāla ir arī slēpošanas sezonas noslēgšana Eiropas valstu kalnu kūrortos.

Kitija Gitendorfa, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente: "Lieldienas vienmēr ir bijušas viens no intensīvākajiem ceļošanas laikiem pavasarī, ko iedzīvotāji aktīvi izmanto, lai dotos uz ārvalstīm. Pēc Asociācijas rīcībā esošajiem datiem visiecienītākie galamērķi šogad ir silto zemju kūrorti Ēģiptē un Kanāriju salas, kā arī Eiropas valstu galvaspilsētas – Roma, Barselona un Lisabona. Šogad atšķirībā no pagājušā gada uz Lieldienām pieprasīti ir arī kalnu kūrorti Alpos, ko slēpotāji vēl steidz izmantot, lai baudītu pēdējos ziemas priekus. Vispieprasītākais no tālajiem galamērķiem Āzijā ir Taizeme. Šogad liels pieprasījums parādījies uz tādiem jauniem galamērķiem kā Neapole un Amafi piekraste Itālijā, kā arī Spānijas basku zeme un pilsētu Bilbao."

Pēc ERGO ceļojumu apdrošināšanas polišu datiem Lieldienu brīvdienu ceļojumu laiks visbiežāk tiek plānots uz piecām dienām. No visām uz Lieldienu brīvdienām jau iegādātajām ceļojumu apdrošināšanās polisēm aptuveni 80% veido ceļojumi uz Eiropas Savienības valstīm. Pēc apdrošināšanas seguma veida var secināt, ka uz kalnu kūrortiem plāno doties nedaudz mazāk par 10% polišu pircēju.

Ivars Vismanis, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktors: "Lieldienas ar četrām brīvdienām ir viens no aktīvākajiem ceļošanas laikiem pavasarī, kad iedzīvotāji izvēlas doties nelielos atpūtas ceļojumos uz ārvalstīm. Pēdējos divos gados apkopotie ERGO dati liecina, ka internetā ceļojumu polišu pārdošanas aktivitāte uz Lieldienu periodu pieaug par 25%, un šis gads nav izņēmums. Ceļotāju aktivitāte Lieldienās sasniedz līdzīgus apjomus, kādi tie ir vidēji vasaras sezonā. Šogad vēl viens veicinošs faktors ceļošanai ir bērnu brīvlaiks, ko bieži vien vecāki apvieno ar savu atvaļinājumu, lai ģimene kopīgi dotos ceļojumā."

ERGO pērn veiktā aptauja liecina, ka salīdzinoši liela daļa – ¼ - iedzīvotāju riskē doties ceļojumos bez apdrošināšanas. ERGO speciālisti atgādina, ka iepriekš nekad nevar paredzēt visas situācijas, kas var rasties ceļojuma laikā dažādu neatkarīgu apstākļu dēļ. Veselības stāvokļa pasliktināšanās, traumas, medicīniskie izdevumi, nelaimes gadījumi, bagāžas bojājumi vai nozaudēšana, avio reisa kavēšanās vai atcelšana ir visbiežākie gadījumi, kuriem iestājoties jārēķinās ar neparedzētiem papildus izdevumiem, ko vajadzēs segt no personīgajiem līdzekļiem, ja nebūs iegādāta ceļojumu apdrošināšana. ERGO praksē līdz šim lielākā izmaksātā atlīdzība ceļojumu apdrošināšanā sastāda 29 000 eiro, kas klientam tika samaksāti par ārstēšanos ASV klīnikā.

Par ERGO apdrošināšanas grupu

ERGO ir viena no vadošajām apdrošinātāju grupām Baltijas reģionā, kas darbojas dzīvības, nedzīvības, veselības un pensiju apdrošināšanas segmentos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Baltijas valstīs ERGO pakalpojumiem, ekspertu zināšanām un finansiālajai stabilitātei uzticas vairāk nekā 550 000 klientu.

ERGO apdrošināšanas sabiedrības Baltijā ietilpst ERGO Apdrošināšanas Grupā, kas ir viena no Eiropas lielākajiem grupām, kas apvieno 135 apdrošināšanas sabiedrības 30 pasaules valstīs un apkalpo vairāk nekā 40 miljonus klientu. ERGO Apdrošināšanas Grupas akcionārs ir Munich Re, kas ir viena no pasaulē vadošajām pārapdrošināšanas un risku apdrošināšanas sabiedrībām.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,


Latvia Tours
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42899299sec.