Amerikāņu ceļotāju pāris 424 dienās trīsreiz apriņķo Zemi

Savu grandiozo ceļojumu viņi uzsāka pirms vairāk nekā gada, apsoloties pieredzētajā dalīties ar bērniem no visas pasaules. Nu Darens un Sendija van Soji ir pabeiguši savu ceļojumu un ir gatavi pastāstīt, kā viņiem klājies desmitiem valstu sešos kontinentos.

Abu ceļotāju stāsts aizsākās 2012. gada februārī, kad Kalifornijas dienvidos dzīvojošais pāris devās starptautiskā ekspedīcijā, lai pievērstu uzmanību pasaules ģeogrāfijai, zināšanas par pasaules karti darot pieejamākas bērniem visā pasaulē. Sākotnēji viņi 424 dienu laikā bija iecerējuši paviesoties 50 valstīs sešos kontinentos un pieredzētajā dalīties ar 50 000 skolēnu visā pasaulē.

2013. gada janvārī abi ceļotāji šķērsoja 50 000 jūdžu jeb vairāk nekā 80 000 kilometru atzīmi. Tobrīd viņi bija pabijuši kopumā 40 valstīs, bet pirms atgriešanās ASV plānoja iegriezties vēl vismaz desmit zemēs. Jau janvārī viņi bija apsteiguši paši savus plānus – abu ceļojumam virtuāli sekoja 850 skolu klases 20 valstīs.

Tagad, kad abi atgriezušies mājās, van Soji veikuši gandrīz 124 000 kilometru garu ceļu, kas ir ekvivalents trīs reizēm apkārt Zemei pa ekvatoru.

Ievērības cienīgais ceļojums uzsākās 2012. gada 28. janvārī, kad abi kāpa uz kruīza kuģa "Pacific Princess" klāja, lai dotos uz Sidneju Austrālijā, pa ceļam paviesojoties Havaju salās, Amerikāņu Samoa, Fidži un Jaunzēlandē.

Nākamo astoņu mēnešu laikā ekspedīcija sastāvēja no neskaitāmiem pārgājieniem, paviesojoties 27 valstīs Āzijā, Eiropā un Āfrikā. Nokļūstot Romā, pāris atkal kāpa uz "Pacific Princess" klāja, kurš šoreiz šķērsoja Atlantijas okeānu, iekuģojot Amazones upē un piestājot Manausā, Brazīlijā.

Divu mēnešu laikā Dienvidamerikā viņi šķērsoja vēl 7 400 kilometrus, līdz beidzot kruīza kuģis "Star Princess" no Čīles ostas Valparaiso abus nogādāja mājās.

Par absolūto favorītu sava ceļojuma laikā Darens un Sendija atzīst Keniju tās bagātīgās kultūras un neskartās dabas skaistuma dēļ.

"Tā ir vieta, par ko bērni bieži vien ir dzirdējuši, tādēļ bija liels gandarījums doties uz turieni," par trīs Kenijas skolu apmeklējumu Masai Mara, kā arī Samburu reģionā stāsta Sendija.

Jautāta, kurš punkts uz pasaules kartes sagādājis vislielāko pārsteigumu, Sendija nevilcinoties atbild: "Rīga, Latvija. Tur bija tik daudz kā skatāma un darāma. Turklāt, par spīti tam, ka Rīga ir galvaspilsēta, tā ir salīdzinoši lēta pilsēta," atzīst Sendija.

Pēc van Soju ceļojuma tapusi 60 četru lappušu izglītības moduļu bibliotēka, kas būs pieejama izglītības darbiniekiem kā palīgmateriāls. Arī viņu interneta vietnē TrekkingThePlanet.net atrodami 70 dokumentāli videomateriāli un kopsavilkuma infografika "Trekking The Planet: By The Numbers".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54118299sec.