Nosauc 10 visinteresantākos liftus pasaulē

No visiem tiltiem pasaulē, ir arī tādi, kuros ir patīkami uzturēties. Šeit pasaules liftu top 10:

10. Lacerda lifts - šī pārsteidzošā konstrukcija Salvadorā transportē cilvēkus no viena pilsētas līmeņa uz citu, tajā pašā laikā piedāvājot perfektu skatu uz līci. Pacēlājs ir spējīgs pārvietot 28.000 cilvēkus dienā.

9. Santa Justa lifts - novietots uz Santa Justa ielas Lisabanē. Šis ir neticama izskata pilsētas lifts ar "elevador de santa justa" nosaukumu. Celts 1900. gadā un 45 metrus augstais pacēlājs savieno pilsētas komerciālo centru ar pilsētas augšējo daļu, vienlaicīgi nodrošinot arī skaistu pilsētas skatu no augšas.

8. Osaka lifts, Japānā - tas ir 3.7 metrus plats, 2.7 metrus garš un 2.6 metrus augsts kambaris. Būtu interesanti redzēt šī pacēlāja tehnisko pusi.

7. Taipei 101 lifts - šī pacēlāja maksimālais ātrums ir 1010 metri minūtē. Braucot lejup pacēlājs sasniedz 600 metrus minūtē, tātad tas pārvietojas ar 60,6 km/h lielu ātrumu.

6. Birdcage lifts - Britu Kolumbijas jūrniecības muzejs joprojām ir mājvieta visvecākajam strādājošam "putnubūra" pacēlājam Ziemeļamerikā.

5. Bailong lifts - šis strīdīgais 326 metrus augstais pacēlājs spēj pacelt cilvēkus gar vienu no daudzajām stāvajām klintīm Zhangjiajie, Ķīnā. Apakšējo trešdaļu pacēlājs iet caur alu, bet augšējā daļa iet pa āru gar klinti. Šis ir pasaules augstākais un smagākais brīvdabas lifts.

4. Luvras lifts - hidrauliskais lifts Luvrā, Parīzē ir viens no tikai dažiem tādiem eksemplāriem pasaulē. Atvērtais lifts, kas izskatās, kā no zinātniskās fantastikas filmas, lēni un mierīgi paceļas no grīdas ar vienu pogas spiedienu.

3. Hammetschwand lifts - šis pacēlājs Šveicē ir visaugstākais brīvdabas lifts Eiropā no brīža, kad tas tika uzbūvēts - 101 gadu atpakaļ. Tas spēj pacelties 152 metru augstumā ātrāk kā minūtē.

2. Eifeļa torņa lifts - dēļ tā, ka Eifeļa tornim ir izliektas kājas, pacēlāja uzstādīšana pirmajā brīdī daudziem inženieriem licies pārāk grūts uzdevums. Nekas tamlīdzīgs vēl nekad nebija būvēts.

1. CN Tower lifts - CN torni apkalpo seši pacēlāji. Visi pacēlāji ir novietoti torņa ārpusē, kurus nosedz stikla siena, kas ļauj apskatīt Toronto pilsētu. Neskatoties uz tā nosaukumu un izskatu, Sky Pod torņa augšpuse paliek nekustīga. Atšķirībā no parastiem liftiem, kas pārvietojas no stāva uz stāvu, šie pacēlāji spēj savu galamērķi sasniegt ātrāk. Tas tos padara par visātrākajiem pacēlājiem Ziemeļamerikā un vieniem no ātrākajiem pasaulē. 2008. gadā vienā no liftiem tika uzstādīta stikla grīda. Šobrīd šis ir visaugstākais stikla grīdas pacēlājs pasaulē un vienīgais Ziemeļamerikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.35101008sec.