Luvras muzeja darbinieki protestē pret kabatzagļu aktivitāti

Parīzes Luvras muzejs trešdien, 10. aprīlī, bija slēgts, jo tā darbinieki rīkoja streiku, lai protestētu pret aizvien pieaugošo kabatzagļu, tostarp nepilngadīgu bērnu grupējumu, aktivitāti.

Pie pasaulslavenā muzeja, kuru ik gadu apmeklē vismaz 10 miljoni tūristu, pulcējās gara apmeklētāju rinda, kuri veltīgi gaidīja iespēja apskatīt sen kāroto galamērķi.

Tomēr Francijas arodbiedrības SUD pārstāve trešdienas, 2013. gada 10. aprīļa, vakarā norādījusi, ka muzejs nākamajā dienā atkal tiks atvērts apmeklētājiem.

Viņa pastāstījusi, ka muzeja darbinieki bija devušies protesta gājienā, izrādot nepatiku pret arvien pieaugošo kabatzagļu skaitu, kuri bieži vien izturas pat varmācīgi.

"Reizēm viņi ierodas darbā bailēs, jo zina, ka atkal nāksies cīnīties ar organizētiem kabatzagļu grupējumiem, kuri pēdējā laikā kļūst arvien agresīvāki. Zagļu vidū ir arī bērni, kuri muzejā iekļūst bez maksas. Pat pēc nopratināšanas policijā viņi pēc dažām dienām atkal atgriežas Luvrā," viņa piebildusi.

Darbinieki stāsta par "spļaudīšanos, aizvainojošu attieksmi, draudiem un uzbrukumiem" no kabatzagļu puses un atzīst, ka atkārtoti ziņojuši par vairākiem incidentiem.

"Trešdienas streikā piedalījās divi simti darbinieku," atzīst muzeja pārstāvis. Turklāt aptuveni 100 ļaužu vēlāk pulcējās arī pie Kultūras ministrijas ēkas.

Darbinieki atzīst, ka kabatzagļi bieži vien ir bērni no Austrumeiropas valstīm, kas darbojas līdz pat 30 cilvēku lielās bandās.

"Luvrā un citās tūristu iecienītās vietās Parīzes centrā vienmēr sastopami kabatzagļi, taču pēdējā pusotra gada laikā viņi kļūst arvien varmācīgāki. Turklāt viņi darbojas ļoti organizēti," atzīst arodbiedrības SUD pārstāve.

Muzeja pārvalde apgalvo, ka kopš šī brīža būs spēkā pagaidu aizliegumi ienākt muzejā katrai personai, kas jau iepriekš identificēta kā kabatzaglis.

Šī situācija, šķiet, varētu kaitēt Francijas galvaspilsētas tēlam. Jāpiebilst, ka pirms nepilna mēneša Parīzē tika aplaupīta arī 23 ķīniešu tūristu grupa – ļaundari uzbruka viņu gidam, atņemot somu, kurā atradās pases un liela naudas summa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50017214sec.