Google no Riodežaneiro kartēm izņem vārdu "favela"

Tiek ziņots, ka Google pieņēmusi lēmumu atbrīvoties no vārda "favela" Riodežaneiro pilsētas kartēs tiešsaistes resursā Google Maps pēc tam, kad uz interneta gigantu spiedienu izdarījusi vietējā tūrisma pārvalde.

Favela ir termins, ar kuru tiek apzīmēti graustu rajoni Riodežaneiro, kā arī citās pilsētās portugāļu valodā runājošajās zemēs. Simtiem šādu rajonu līdz šim kartēs tika atzīmēti, izmantojot šo vārdu, taču tagad Google Maps tie tiks dēvēti par "morro" jeb pakalniem.

Aptuveni seši procenti brazīliešu dzīvo favelās. Šīs graustu pilsētas sākotnēji bija mājas militārpersonām, kuras atgriezās no kara, bet pēcāk kļuva par vietām, kur dzīvoja bijušie vergi, kam nepiederēja nekādi zemes īpašumi. Modernajās favelās mīt brazīlieši, kuri no lauku teritorijām ieradušies pilsētās peļņas meklējumos.

Taču daudzas favelas kontrolē narkotiku karteļi un citi krimināli grupējumi; šajos rajonos bieži tiek ziņots par apšaudēm. Kā liecina statistikas dati, uz katriem 100 000 iedzīvotāju slepkavību skaits Riodežaneiro sasniedz 40, taču favelās šis skaitlis ir ievērojami augstāks.

Tuvojoties 2014. gada Pasaules kausa izcīņai futbolā un Riodežaneiro Vasaras Olimpiskajām spēlēm 2016. gadā gadā, vietējie varas pārstāvji cenšas maksimāli izmainīt favelu tēlu un rūpēties par kārtību tajās. 

Tomēr kritiķi atzīst, ka atbrīvošanās no vārda "favela" kartēs var likt tūristiem neviļus iemaldīties kādā no bīstamajiem rajoniem.

"Atbrīvošanās [no vārda "favela"] virtuālajā vidē ir daļa no pilsētas projekta, kas ietver centienus slēpt šeit valdošo nabadzību gan interneta vidē, gan realitātē," atzīst Riodežaneiro Tautas komitejas pārstāvji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60634708sec.