5 ievērojami arhitektūras pieminekļi, kuri nav izbūvēti līdz galam

Daudzi ceļotāji pasaules pilsētas un valstis asociē ar spilgtiem arhitektūras pieminekļiem – iztēlojoties Ņujorkas Brīvības statuju, acu priekšā uzaust Manhetenas siluets, Eifeļa tornis vēsta par Parīzi, bet Piza slavena ar tās slīpo torni. Taču kuri no līdz galam tā arī nepabeigtajiem arhitektūras meistardarbiem ir pietiekami iespaidīgi un fascinējoši, lai tos varētu ierindot apskatāmo galamērķu sarakstā?

Svētās Ģimenes baznīca – Barselona, Spānija

Svētās Ģimenes baznīca Barselonā, kas ir viens no ievērojamākajiem arhitektūras objektiem Spānijā, tiek būvēta jau vairāk kā gadsimtu. Gleznaino celtni pilnībā pabeigt plānots tikai laika posmā starp 2026. un 2028. gadu, taču šis fakts no ierašanās šeit ik gadu neattur aptuveni trīs miljonus tūristu. Neskatoties uz katedrāles neticami ilgo atrašanos celtniecības fāzē, tā iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, turklāt 2010. gadā to apmeklēja pāvests Benedikts XVI, katedrāli iesvētot un pasludinot par mazo baziliku.

Skotijas Nacionālais piemineklis – Edinburga, Skotija

Šī memoriāla celtniecība tika uzsākta 1826. gadā, lai pieminētu skotu kareivjus, kuri gāja bojā Napoleona karu laikā. Piemineklis, kas atrodas Keltona pakalna virsotnē, modelēts līdzīgi kā Atēnu partenons, taču ierobežotā finansējuma dēļ tas tā arī netika pabeigts.

Mūsdienās šis memoriāls nereti tiek dēvēts visai nievājoši, tostarp par "Skotijas kauna traipu" un "Edinburgas muļķību".

Toninas maiju drupas – Čjapasa, Meksika

Laika posmā starp ceturto un devīto gadsimtu Toninas apkaimi mūsdienu Meksikas teritorijā raksturoja rosīgi būvdarbi. Lai gan šodien vēsturisko kompleksu apmeklē milzīgi tūristu pūļi, Toninas izbūve tā arī nekad nav tikusi pabeigta – celtniecības darbi šeit apstājās tālajā 909. gadā. Toninas apmeklētāji var apskatīt arī muzeja ekspozīciju, kas stāsta par seno maiju dzīvesveidu un kara gaitām.

Noišvānšteinas pils – Bavārija, Vācija

Ikoniskās un pasakaini gleznainās Noišvānšteinas pils celtniecību sākotnēji aizsāka Bavārijas karalis Ludvigs II. Bija paredzēts, ka romantisma stilā celtā pils kļūs par komponista Riharda Vāgnera mājvietu. Taču 1886. gadā pēc karaļa nāves būvdarbi tika apturēti – plašākai publikai pils tika atvērta krietni vēlāk. Mūsdienās tā ir kļuvusi par vienu no reģiona ievērojamākajiem tūrisma objektiem – ik gadu šeit viesojas vismaz 1,3 miljoni apmeklētāju.

Trakā Zirga memoriāls – Dienviddakota, ASV

Memoriāls, kura celtniecība tika uzsākta, lai radītu "konkurentu" labi pazīstamajam Rašmora kalnam, ir pasaulē lielākā klintī izcirstā skulptūra. Pieminekli, kurā atveidota Amerikas indiāņu karavadoņa Trakā Zirga ģīmetne, sāka izcirst klintī 1948. gadā. Taču līdzekļu trūkuma un citu faktoru dēļ tā izbūve pastāvīgi tikusi atlikta. Mūsdienās pie milzīgās, nepabeigtās skulptūras atvērts muzejs, un ik gadu šeit ierodas vairāk kā viens miljons tūristu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.36645103sec.