Britu princis Harijs iekaros Dienvidpolu

Nesen ziņots, ka Lielbritānijas princis Harijs plāno doties uz planētas aukstāko kontinentu, lai pievienotos vienai no trim komandām, kuras piedalīsies sacīkstēs uz Dienvidpolu.

Lielbritānijas prinča Harija piedzīvojumu mednieka daba plašākai pasaulei pazīstama jau labu laiku. Tā, piemēram, jau 2011. gada aprīlī viņš uz slēpēm pievienojās ekspedīcijai, kas devās uz Ziemeļpolu, taču jau drīz vien atgriezās mājās, lai paspētu uz brāļa gaidāmajām kāzām.

Sacensības ar nosaukumu "South Pole Allied Challenge 2013" noritēs trīs komandu starpā, kuras mēģinās pieveikt 335 kilometru garu maršrutu un trīs ģeogrāfiskās paralēles, lai sasniegtu Dienvidpolu. Viena no komandām Antarktīdā ieradīsies no Lielbritānijas, otra – no ASV, bet trešo pārstāvēs delegācija no Austrālijas un Kanādas. Katra no komandām spītēs mežonīgajam salam un vējiem, lai pirmā nokļūtu Dienvidpolā. Paredzams, ka sacensību dalībniekiem būs jārēķinās ar gaisa temperatūru, kas pastāvīgi sasniegs -35 grādu atzīmi pēc Celsija skalas.

Tāpat kā iepriekšējā prinča Harija ekspedīcijā Arktikā, arī šoreiz viņa piedzīvojumi saistīti ar fondu "Walking with the Wounded", kas sniedz atbalstu vīriešiem un sievietēm, kuri tikuši ievainoti uz uguns līnijas, dienējot kādas Nāciju Sadraudzības sastāvā esošas valsts armijā.

Komandas, kuru sastāvā lielākoties būs kareivji, kuri atveseļojušies no nopietniem ievainojumiem, Antarktīdā tiksies 2013. gada novembra beigās. Paredzams, ka finiša līniju pie Dienvidpola viņi sasniegs aptuveni 16 dienu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90022516sec.