Luvras piramīdas jaunais dekors raisa dažādas emocijas

Itāļu mākslinieka Mikelandželo Pistoleto nesen radītais dekoratīvais elements uz Luvras muzeja stikla piramīdas sienas simbolizē protestu pret kapitālismu. Mākslas darbs – milzīgs, trīsdaļīgs bezgalības simbols – slejas pretī Parīzes Ladefānsas biznesa rajonam.

Mikelandželo Pistoleto, kurš uzskatāms par vienu no pasaules vadošajiem konceptuālās mākslas pārstāvjiem, radītā zīme sastāv no spoguļiem. Mākslas darbs nodēvējams par izaicinošu politisku žestu, kas politiķus un sabiedrību mudina pievērst uzmanību pārmērības untumiem, kas noveduši pie globālās finanšu krīzes.

Milzīgā zīme pievērsusi ne viena vien garāmgājēja un muzeja apmeklētāja uzmanību – daļa no viņiem to apbrīno, toties citi tajā veras apmulsuši.

"Tas ir fantastisks [mākslas darbs]. Tā ir kā acs, kas uzlūko Parīzi un to, kāda tā ir kļuvusi: dominē nauda un alkatība," atzīst kāds no simbola vērotājiem.

"Nezinu, ko tas nozīmē, taču noteikti izskatās lieliski," atzinis kāds cits Luvras apmeklētājs.

Pistoleto darbojas mākslinieku kustībā "Arte Povera", kas mākslas darbu tapšanā izmanto lētus, viegli pieejamus sadzīves materiālus, lai protestētu pret patērnieciskumu. Viņš nešaubās par sava mākslas darba vēstītā ziņojuma uzskatāmību.

Pistoleto ir pirmais mākslinieks, kurš aicināts izmainīt Luvras piramīdas ārējo izskatu. Ikonisko konstrukciju, kas ir milzīga stikla un metāla struktūra, pirms gandrīz 30 gadiem radīja ķīniešu arhitekts I. M. Pejs.

Pistoleto instalācija ar vairāk nekā duci atsevišķu darbu turpinās muzeja dzīlēs – tie izgatavoti galvenokārt no spoguļiem un citiem, sadzīvē bieži lietotiem priekšmetiem vai materiāliem, un ir atrodami līdzās klasiskajām mākslas vērtībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5558269sec.