Britu tūristi Romā sūdzas par 54 mārciņu dārgu saldējumu

Neviens ceļojums uz Romu nav pilnīgs bez gelato saldējuma, tomēr kādi britu tūristi piedzīvoja nepatīkamu šoku, kad viņiem tika piešķirts čeks 64 eiro (54 mārciņu) apmērā par četriem saldējumiem.

Viņu sūdzības par pārmērīgo cenu ir no jauna izraisījušas debates par daudzu veikalu, uzņēmumu, tūrisma operatoru krāpšanos šajā pilsētā.

Kad viņiem tika aprēķināti 16 eiro (13 mārciņas) par katru saldējumu Antica Roma barā, kas atrodas netālu no spāņu kāpnēm, Rodžers Banisters, viņa brālis Stīvens ar sievām Vendiju un Džoisu bija nepatīkami pārsteigti.

"Un kad mēs samaksājām, viņi pat nepateica paldies" teica misters Banisters no Birminghemas, turot rokās čeku par pirkumu, lai pierādītu maksājuma summu.

Kafejnīcas un bāri Itālijā dubulto vai pat trīskāršo cenas apmeklētājiem, kas izvēlas apsēsties pie galdiņa, taču šie britu tūristi saldējumu pirka līdzņemšanai.

Itālijā viņi bija devušies uz sešu dienu apvaļinājumu un nespēja noticēt summai, kas viņiem tika aprēķināta. "Tas ir neiedomājami.Tas taču nav normāli, vai ne?" piebilda misters Banisters.

Via della Vite menedžere apstiprināja, ka britu tūristiem tika aprēķināti 64 eiro, tomēr viņa uzstāj, ka saldējumi bija liela izmēra un ir šīs summas vērti.

"Mēs nerunājam par vienu vai divām karotēm ,tie ir tiešām lieli," teica menedžere, kura savu vārdu nevēlējās atklāt.

"Neviens viņiem neuzspieda pirkt lielos saldējumus. Mēs piedāvājam arī mazos saldējumus, kuri maksā tikai 2 eiro. Bet, ja jūs vēlaties daudz saldējuma, tad tas ir šīs summas vērts. Turklāt cenas ir izliktas visur." Britu tūristi varēja tikt pārsteigti ar vēl lielāku summu – pats lielākais saldējums, kas ir piedāvājumā, maksā 25 eiro, turklāt putukrējums maksā papildus 3 eiro.

Ierēdņi Romā, teic, ka šis atgadījums ir apkaunojošs un tas nodara kaitējumu Itālijas tēlam.

Šī nav pirmā reize, kad kaut kas tamlīdzīgs atgadās. 2009.gadā kāds restorāns, netālu no tūristu iecienītā Piazza Navona pilsētas laukuma, ievērojami lika pārmaksāt kādam japāņu pārim, izsniedzot viņiem rēķinu par 695 eiro.

Romas mērs aicināja slēgt Passetto restorānu, kura apmeklētāju vidū ir bijuši tādi apmeklētāji, kā Greisa Kellija, Ava Gardnere un Leonardo Di Kaprio.

Spekulanti, ģērbušies, kā romiešu virsnieki un leģionāri, bieži vien iekasē pārmērīgas cenas no tūristiem pat iespēju nofotografēties pie slavenā Kolizeja. Viņi ir pakļauti regulāriem, bet neefektīviem varas iestāžu pasākumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.27000594sec.