10 vietas, kur aizbēgt no tehnoloģijām

Ikvienam ir vēlme atpūsties no ikdienas steigas, darba pie datoriem un atbildēšanas uz neskaitāmajiem telefonu zvaniem. Tieši tādēļ tiek piedāvātas atpūtas vietas, kur iespējams pilnībā atslēgties no ārpasaules. Lūk, 10 no tām.

Fairmount Kenauk, Kvebeka
Šajā koka būdiņā par vadiem nav jāuztraucas, proti, tajā nav elektrības. Tā vietā ar saules enerģijas palīdzību tiek darbināts ledusskapis, virtuves iekārtas un ūdens sūknis.
Kā arī šajā vietā nav pieejama telefona signāla zona vai televizors. Ir atrodams tikai radio, ar kura palīdzību ārkārtas situācijās iespējams sazināties ar nepieciešamajām iestādēm.
Piedāvāto aktivitātes – medības, makšķerēšana, brauciens ar kanoe laivu, pārgājieni un šaušana speciālā laukumā.

Casa de las Olas, Meksika
Šī  Meksikas villa, kas atrodas okeāna piekrastē, būs lieliska vieta, kur atslēgties no ārpasaules.
Nekādas elektroierīces šajā ekoloģiskajā un saules enerģijas vadītajā villā neiederēsies.
Kopīgajās telpās ir pieejams ierobežots bezvadu internets tiem cilvēkiem, kuri bez tā nespēj iztikt. Tomēr televizorus, telefonus un gaisa kondicionierus jūs šeit neatradīsiet.
Viesiem ir iespēja izpētīt alas, ūdens avotus un pasaulē otro lielāko koraļļu rifu.

Jade Mountain, Sv.Lucia
Šajā Karību jūras kūrortā viesu istabās nav ceturtās sienas, tādējādi paveras krāšņs skats uz jūru.
Šeit neatradīsiet pulksteņus, telefonus, telefonus, kā arī internetu.
Un, lai pilnībā izbaudītu atpūtu,publiska telefonu lietošana nav atļauta.

Amankora, Butāna
Šīs piecas mājiņas atrodas noslēgtā mežu ielejā. Mierīgai atpūtai tiek piedāvāti SPA pakalpojumi. Televizoru šajā luksus apmešanās vietā nav, kā arī interneta pieeja ir ierobežota.
Tiek piedāvāts izbaudīt dažādas budistu aktivitātes – garīgi pārgājieni, seno klosteru apmeklējums, lūgšanas kopā ar mūkiem un meditācija.

Three Camel Lodge, Mongolija
Nokļūšana līdz šai apmešanās vietai ir samērā sarežģīta – lidojums ar čārterreisu, pārlidojums ar nelielu lidmašīnu un pusstundas brauciens ar automašīnu, tomēr, sasniedzot galamērķi, visas ikdienas likstas ātri vien aizmirstas.
Tipiskās aktivitātes šeit ir savvaļas piedzīvojumi  - putnu vērošanas ekspedīcijas un dinozauru fosiliju meklēšana.
Šeit nav interneta, televizoru un telefonu zonas, tikai satelīttelefons un rezerves ģenerators (kas tiek izmantots, lai uzturētu aukstumu ledusskapī).

Beyond Mnemba Island, Zanzibāra
Šie salmu namiņi, kas atrodas uz privātas salas Zanzibārā piedāvā balto smilšu pludmali, niršanu, snorkelēšanu, peldēšanu ar delfīniem un vakariņas privātā pludmalē.
Tā kā šeit nav televizoru, nelielā bibliotēkā tiek ir atrodas citāda veida izklaides – galda spēles, grāmatu  un žurnālu lasīšana.

Travaasa Hana, Maui
Šis Havaju salu kūrorts atrodas tūristiem ne tik populārā Maui daļā.
Mājiņas ir brīvas no radio, interneta, televizoriem, pulksteņiem un katrai no tām ir skaista veranda, kas kalpo, kā āra atpūtas telpa.
Ko darīt brīvajā laikā? Kūrorts piedāvā hula deju, ukuleles un citu havajiešu aktivitāšu nodarbības.

Greyfield Inn, Gruzija 
Tā kā šai salai ir ierobežota piekļuve (līdz tai iespējams nokļūt tikai ar prāmi), visa sala ir 20.gadsimta savrupmājas apmeklētāju rīcībā.
Vienīgā saikne ar ārpasauli ir radiotelefons ārkārtas gadījumiem.

Arcaba Station, Austrālija
Šī ir 1850.gada piecu guļamistabu viensēta ar biezām akmens sienām un šīfera jumtu. Kā jau pienākas, šajā mājiņā nav televizoru, telefonu, interneta pieslēguma, kā arī mini bāra istabiņās. Tā vietā apmeklētājiem tiek piedāvatas grāmatas par Austrālijas putniem un binokļi, kurus izmantot putnu un dzīvnieku vērošanas pārgājienos.

Turtle Island Resort, Fidži
Šī klusā okeāna dienvidu sala ir pilnībā brīva no mūsdienu tehnoloģijām. Viesu villās nav radio, TV, interneta un telefonu, kā arī villas tiek pilnībā nodrošinātas ar saules enerģiju.
Kūrortā tiek vienlaicīgi tiek uzņemti tikai 14 pāri. Viņiem tiek piedāvātas saullēkta izjādes ar zirgiem un divvietīgi šūpuļtīkli atpūtas brīžiem. Vakaros viesus ar skaistām melodijām izklaidē vietējie mākslinieki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20632505sec.