10 brīvdienu galamērķi, kur liegta alkohola lietošana

10 galamērķi, kurp noteikti neiesakām doties tiem ceļotājiem, kuri atvaļinājumu ārzemēs nespēj iedomāties bez garda kokteiļa ar lietussardziņu vai glāzes krietna viskija.

ASV

Lai gan tā dēvētais "sausais likums" tika atcelts pirms 80 gadiem, atsevišķos apgabalos ASV alkohola lietošana liegta pat mūsdienās. To vidū ir gandrīz puse apgabalu Misisipi štatā, 83 Aļaskā, četri Floridā un vairāki Teksasā, Arkanzasā, Alabamā un Kentuki, kā arī, par spīti šeit atrodamajai viskija "Jack Daniel's" ražotnei, Mūra apgabals Tenesī štatā.

Indija

Vairākos Indijas štatos likums paredz dažādus alkohola tirdzniecības, kā arī lietošanas aizliegumus un ierobežojumus. Piemēram, Gudžarātā atpūtniekiem, kas vēlas malkot grādīgos dzērienus, jāiegādājas 30 dienas derīgas atļaujas, bet Lakšadvīpas salās (kā arī citviet) alkoholiskie dzērieni aizliegti pilnībā, izņemot Bangaramas salas kūrortu. Tomēr bieži vien plaši pieejami nelegāli brūvējumi.

AAE

Lai gan alkohols Apvienotajos Arābu Emirātos plaši pieejams viesnīcās, atsevišķos restorānos un lielveikalos, to aizliegts lietot citās publiskās vietās. Turkāt Šārdžas emirātā grādīgie dzērieni aizliegti pilnībā.

Bruneja

Lai gan Brunejā aizliegta alkohola tirdzniecība, nemusulmaņu viesi divu diennakšu laikā valstī var ievest līdz diviem litriem stipro alkoholisko dzērienu vai līdz divpadsmit alus skārdenēm. Viņiem gan jāiegādājas arī alkohola lietošanas atļauja. 

Bangladeša

Alkohola tirdzniecība Bangladešā ir stipri ierobežota – to iespējams iegādāties vien atsevišķos bāros, restorānos un viesnīcās.

Pakistāna

Pakistānas nemusulmaņu viesi grādīgos dzērienus var baudīt tikai četru un piecu zvaigžņu viesnīcās valsts lielākajās pilsētās. Pastāv arī alkohola melnais tirgus, taču vietējie brūvējumi vainojami simtiem cilvēku nāvēs. 

Irāna

Nemusulmaņu tūristi Irānā var ievest alkoholu, taču tas jālieto tikai privātīpašuma teritorijā.

Lībija

Lībijā plaši pieejami nelegālie brūvējumi. Tomēr tie ļaudis, kuri tiek pieķerti, malkojam alkoholu, riskē tikt bargi sodīti. Turklāt 2013. gada martā pašdarināta alkohola dēļ valstī gāja bojā 51 cilvēks.

Jemena

Līdzīgi kā citās musulmaņu zemēs, alkoholu iespējams iegādāties atsevišķās viesnīcās. Tie ļaudis, uz kuriem neattiecas šariats, valstī var ievest noteiktu daudzumu alkoholisko dzērienu, taču tā lietošana atļauta tikai privātā teritorijā.

Kuveita

Kuveitā alkoholiskie dzērieni pieejami tikai noteiktās ārzemju vēstniecībās, un tos var iegādāties tikai atsevišķos gadījumos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45328212sec.