Parīzē atrod kopš Otrā pasaules kara neskartu dzīvokli

Lentītē sasietas mīlestības vēstules no pielūdzējiem, divus miljonus ASV dolāru vērta Džovanni Boldīni glezna un matu sukas, kuras klāj 70 gadus sena putekļu kārta – tas viss neskartā stāvoklī ticis atrasts kādā dzīvoklī Parīzē, kuru īpašniece atstājusi jau Otrā pasaules kara laikā.

Kā ziņo Daily Mail, dzīvoklis Parīzes 9. rajonā ticis atrasts pirms aptuveni trim gadiem, kad mirusi tā 91 gadu vecā īpašniece. Kā izrādās, Otrā pasaules kara sākumā viņa bija devusies patvēruma meklējumos Dienvidfrancijā, tomēr kopš tā laika, domājams, nekad nav atgriezusies galvaspilsētā.

Pirmo reizi verot sievietes dzīvokļa durvis, Parīzes varas iestāžu pārstāvji tajā ieraudzīja pamatīgu nekārtību, taču, neņemot vērā izbalējušās brokāta tapetes un zirnekļu tīklu pārpilnību, šķitis, ka eleganto dzīvokli īpašniece pametusi tikai nesen.

Pamesto mantu jūklī eksperta uzmanību acumirklī piesaistījusi kāda glezna – krāšņs koķeti pozējošas sievietes portrets. Sākotnēji viņš izteica minējumu, ka tas varētu būt Džovanni Boldīni meistardarbs, tomēr tam nebija pierādījumu. Taču drīz vien, izskatot rezidencē izmētātās mantas, tika atrasta mīlestības vēstule no paša mākslinieka, kas adresēta franču aktrisei Martai Defloriānai. Kā noskaidrojās vēlāk, tieši Defloriānas mazmeita bijusi dzīvokļa īpašniece.

Identificējot gleznu kā 1898. gada Boldīni darbu, tā kādā izsolē tika pārdota par vairāk nekā diviem miljoniem ASV dolāru – dārgāk nekā jebkura cita šī mākslinieka glezna.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57612205sec.