Ķīnas uzņēmums Nikaragvā būvēs Panamas kanāla sāncensi

Nikaragva nesen apstiprinājusi lēmumu būvēt aptuveni 40 miljardus ASV dolāru vērtu kanālu cauri visai valstij. Iecerēts, ka tas varētu kļūt par otro lielgabarīta ūdens transportlīdzekļu kuģojamo maršrutu Centrālamerikā, kurš savienotu Kluso un Atlantijas okeānu.

Ūdensceļš, kurš varētu būt gandrīz trīs reizes garāks par aptuveni 82 kilometrus garo Panamas kanālu, uzskatāms par vienu no grandiozākajiem un ambiciozākajiem būvniecības projektiem visā cilvēces vēsturē. Par projekta izpildi rūpēsies Honkongā bāzēts uzņēmums.

Tomēr vairāku faktoru dēļ projekta izpilde var tikt apdraudēta. Tā piemēram, vides aktīvisti uzskata, ka kanāla izbūves gadījumā tiktu iznīcināts Nikaragvas ezers, kas ir valsts primārais saldūdens avots.

Jaunais kanāls pavisam noteikti šķērsotu Nikaragvas ezeru, savukārt tas nozīmētu, ka slūžu darbības dēļ varētu krietni samazināties ūdens līmenis tajā.

Taču Nikaragvas Nacionālās asamblejas pārstāvji ir pārliecināti, ka, pateicoties kanāla izbūvei, viena no reģiona nabadzīgākajām valstīm varētu piedzīvot ievērojamu ekonomikas uzplaukumu. Viņi apgalvo, ka starptautiskais pieprasījums liecina par šāda ūdensceļa nepieciešamību.

Nenoliedzami ambiciozā projekta pretinieki gan norāda, ka tas uzskatāms vien par kārtējo Ķīnas pašapliecināšanās centienu globālā mērogā, cerot radīt "sāncensi" Panamas kanālam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72869301sec.