Atpūtnieku patvaļas dēļ Ķīnā iet bojā delfīns

Bezatbildīgas un varmācīgas cilvēka rīcības dēļ kādā Ķīnas pludmalē gājis bojā delfīns – grupa tūristu dzīvnieku bija izcēluši no ūdens, lai pie tā nofotogrāfētos.

Kā ziņo vietējie mediji, 2013. gada jūnija vidū vairāki tūristi Hainaņas provinces piekrastē delfīnu izcēluši no ūdens, lai varētu uzņemt vairākas fotogrāfijas, kuras pēcāk tika augšupielādētas sociālajos tīklos. Kā vēsta laikraksts Shanghai Daily, pēc notikušā delfīns noasiņojis.

Pirms nonākšanas saskarsmē ar tūristiem, dzīvnieks bijis izskalots uz sēkļa – visticamāk, tas noticis pēc sadursmes ar kādu zvejas laivu. Taču tā vietā, lai palīdzētu nelaimē nonākušajam dzīvniekam, atpūtnieki sapulcējās pie delfīna un pozēja kamerai, turklāt daži vīrieši dzīvnieku izcēla no ūdens.

Ķīnas sociālo mediju tīmekļa vietnes Sina Weibo lietotāji aktīvi komentējuši tajā publiskotās fotogrāfijas, kurās redzama atpūtnieku nosodāmā rīcība. Viens no komentāriem vēsta: "Ķīniešu tūristu manieres nav saistītas ar atpūtu, bet gan izrādīšanos. Tikai pēc tam, kad tīmekļa vietnēs tiek augšupielādētas fotogrāfijas un saņemti komplimenti, viņi jūt, ka nauda brīvdienām nav iztērēta lieki."

Itin pārsteidzoši, taču Ķīnā, kur pēdējo laikā aizvien aktīvāk darbojas dažādas dzīvnieku aizstāvju organizācijas, dotajā brīdi nepastāv likumdošana, kas aizsargātu neapdraudēto dzīvnieku sugas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62630296sec.