Vācieši ceļojumos dodas aizvien biežāk

Vācijas iedzīvotāji vienmēr bijuši visai naski ceļotāji, taču, kā liecina jaunākie statistikas dati, vēlmes atklāt aizvien jaunus horizontus viņu vidū kļuvušas vēl izteiktākas – gandrīz 50 procenti vāciešu, neskaitot došanos ikgadējā atvaļinājumā, šogad plāno vismaz vēl vienu ceļojumu.

Kā liecina "ADAC Reisemonitor" veiktā pētījuma dati, kuri prezentēti tūrisma izstādes "ITB Berlin" ietvaros, iecienītākie galamērķi īsākām brīvdienām vācu tūristu vidū 2013. gadā ir Itālija un Austrija. Noskaidrots, ka 45,1 procents respondentu 2013. gadā plāno doties vismaz divos ceļojumos, turklāt gados vecāki ļaudis vēlas ceļot biežāk nekā jaunie.

Lielākā daļa aptaujāto savas brīvdienas pērn, 2012. gadā, gan pavadījuši Vācijā – 37,1 procentam respondentu tas bijis ikgadējā atvaļinājuma galamērķis, bet 41,3 procenti Vāciju apceļojuši kādā īsākā ceļojumā. Ikgadējā atvaļinājumā 13 procenti aptaujāto vāciešu bija devušies uz Spāniju, 11,9 procenti uz Itāliju, bet 7,9 – uz Austriju.

Aptaujātie atzinuši, ka viņu galvenās ikgadējās brīvdienas ilgst vidēji 14 dienas, taču citi atpūtas braucieni – vidēji 8 dienas.

"Nelieli izbraucieni kļūst arvien populārāki. Tā vietā, lai ik gadu dotos garākā atvaļinājumā, ļaudis piešķirtās brīvdienas vēlas izmantot atsevišķi, dodoties vairākos ceļojumos. Īsāko atpūtas braucienu biežumu diktē ekonomikas apstākļi, tomēr, par spīti tam, nelieli izbraucieni ir ļoti pieprasīti," atzīst doktors Martins Buks, "Messe Berlin" pārstāvis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73768401sec.