Francūžiem izsniedz rokasgrāmatas komunikācijā ar tūristiem

Lai cīnītos ar visai izplatīto neiecietību pret valsts viesiem, Francijas tūrisma pārvaldes institūcijas vietējiem iedzīvotājiem nolēmušas izsniegt labu manieru rokasgrāmatas. Kā zināms, Francija ir pasaulē populārākais tūristu galamērķis – 2012. gadā tās galvaspilsētu apmeklēja gandrīz 30 miljoni cilvēku, taču aizvien vairāk tūristu atzīst, ka parīzieši viņus aizvainojuši vai izturējušies nepieklājīgi.

Veikalnieku, viesmīlības nozares pārstāvju un citu parīziešu nereti neiecietīgā un neizpalīdzīgā attieksme, kā arī nevēlēšanās ar tūristiem sarunāties angļu valodā novedusi pie valsts tēla pasliktināšanās ārzemju viesu acīs. Tūrisma nozares uzņēmēji sākuši bažīties, ka Francijas vietā par savu galamērķi ceļotāji izvēlēsies citas Eiropas pilsētas.

Sešu lappušu buklets "Do you speak Touriste?" vietējiem iedzīvotājiem māca, kā sveikt tūristus vairākās svešvalodās, un izskaidro dažādu nacionalitāšu kulturālās īpatnības. Rokasgrāmatā minēts, ka britu tūristus būtu jādēvē viņu vārdos, itāļi jāsveic ar ciešu rokasspiedienu, bet ķīnieši – ar smaidu un "Ni hao!"

Viesmīļi, taksisti, viesnīcu administratori, tirdzniecības vietu darbinieki un citi parīzieši jau saņēmusi aptuveni 30 000 izdevuma eksemplāru.

Šis gan nav pirmais mēģinājums francūžus mudināt būt pieklājīgākiem pret valsts viesiem – tā piemēram, pērn, 2012. gadā, Parīzes transporta pārvalde nāca klajā ar savdabīgu reklāmas kampaņu, kurā vietējie tika aicināti neaizmirst par labām manierēm komunikācijā ar tūristiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45241523sec.