Dubaijā atklāj pasaulē augstāko "vīto" debesskrāpi

Tuksneša oāzes Dubaijas panorāma nu kļuvusi par vēl vienu gigantisku būvi bagātāka – "Cayan Tower" svinīgā atklāšana iezīmējusi arī pasaulē augstākā "vītā" torņa būvniecības noslēgšanos.

Jauns mēnesis, jauns arhitektūras šedevrs Dubaijā. Sekojot pasaulē lielākā dārza "Dubai Miracle Garden" atklāšanai, Dubaijas dizaina rajona izbūves aizsākumiem, kā arī paziņojumam par zemūdens viesnīcas būvniecības plāniem, pilsēta nu var lepoties arī ar pasaulē augstāko debesskrāpi, kura konstrukcija atgādina skrūves vītni.

Gigantiskā "Cayan Tower" 5 stāvi paceļas 307 metru augstumā, un tajos izvietoti 495 apartamenti. Celtnes vijīgās konstrukcijas dēļ zemāko stāvu iemītnieki var vērot jahtu piestātnes promenādi, taču augšējos stāvos skatam paveras Persijas līcis.

Debesskrāpja neparastā forma tā radītājiem – uzņēmumam "Skidmore Owings & Merrill LLP" (SOM) – sagādājusi ne mazums izaicinājumu. Būves konstrukcijas pamatā ir sešstūra formas stāvi, kuri izvietoti atšķirīgos leņķos tā, ka torņa augšstāvs, attiecībā pret pirmo stāvu, nobīdīts par 90 grādiem. Arhitekti atzīst, ka celtnes vijīgā forma, neskaitot tās estētiskās īpatnības, ļauj ievērojami samazināt vēja ietekmi uz tās konstrukciju.

Lai gan jaunā celtne, domājams, ne vienā vien novērotājā raisīs pamatīgu izbrīnu, tas tomēr nav iespaidīgākais uzņēmuma SOM meistardarbs – kompānija var lepoties arī ar pasaulē augstākās celtnes "Burj Khalifa" projekta izstrādi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67892814sec.