Meksikā tūristiem piedāvā nelegālas robežšķērsošanas simulāciju

No piedzīvojumiem pilsētas kanalizācijas tīklā Francijā līdz "geto tūrēm" Ņujorkā – šķiet, ka pasaulē netrūkst ne dīvainu ekskursiju, ne piedzīvojumu meklētāju, kuri gatavo nodoties itin neparastām izklaidēm. Arī Meksika nav izņēmums – šeit radīta, iespējams, pasaulē savdabīgākā atrakcija: "Parque EcoAlberto" interesentiem piedāvā nelegālas ASV robežšķērsošanas simulāciju, ļaujot ikvienam uz savas ādas izbaudīt, ar ko jāsaskaras nelegālajiem imigrantiem.

Kā vēsta PBS.org, atrakcija, kas pieejama vien nakts laikā, radīta ar mērķi gados jaunajiem Meksikas pilsoņiem demonstrēt, ka nelikumīga ASV robežas šķērsošana nebūt nav pielīdzināma pastaigai parkā. Trīs stundu ilgajā piedzīvojumā notikumi tiek virzīti pēc iespējas reālistiskākā gultnē – maskās tērpti gidi dalībniekus mudina "kustēties ātrāk", bet suņu pavadībā viņiem seko robežpatruļa ar lukturīšiem rokās.

Atpūtas parks, kura teritorijā atrodami arī karstie avoti, gan atrodas aptuveni 1 200 kilometru attālumā no īstās Meksikas-ASV robežas. Tiek lēsts, ka šajā apvidū gandrīz 80 procenti iedzīvotāju devušies labākas dzīves meklējumos uz ASV, galvenokārt – uz Arizonas un Nevadas štatiem.

"Mēs palīdzam šeit palikušajiem, lai viņiem nebūtu jāaizbrauc," atzīst kāds parka darbinieks, kurš tēlo "koijotu" – personu, kura par samaksu palīdz nelegālajiem imigrantiem šķērsot robežu. "Pienācis laiks parūpēties par nodarbinātību, strādāt pašiem ar sevi un atdzīvināt šo reģionu," viņš piebilst.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.7499361sec.