Noslēdzies ikgadējais geju un lesbiešu festivāls "Oslo Pride"

Šā gada 21. – 30. jūnijā Oslo norisinājās Norvēģijā lielākais homoseksuāļiem veltītais pasākums – "Oslo Pride" jeb "Skeive Dager". Lietainais laiks netraucēja vienkopus savākties tūkstošiem festivāla dalībnieku, lai izklaidētos un labi pavadītu laiku.

Pasākumā netrūka izklaides iespēju dažādu vecumu un interešu pārstāvjiem – filmu festivāls, mākslas izstādes, koncerti, šovi, politiskās debates un, protams, lieliskas iepirkšanās iespējas īpašos stendos plašajā festivāla teritorijā. "Oslo Pride" kulminācija bija sestdienas, 29. jūnija, parāde, kurā piedalījās rekordliels skaits dalībnieku – šogad pasākuma laikā pilsētas centrā pamatīgu burzmu radīja 51 dažāda krāsaina grupa un organizācija.

"Oslo Pride" pirmoreiz norisinājās 1982. gadā, un kopš tā laika sasniedzis ievērojami lielu apmeklētību, piesaistot arī arvien vairāk dalībniekus no ārzemēm, un tādējādi gūstot popularitāti arī citur pasaulē. Tradicionāli tas tiek organizēts jūnija beigās. Pasākuma mērķis ir samazināt diskrimināciju un netaisnību, kas tiek vērsta pret homoseksuāļiem, kā arī veicināt lielāku pieņemšanu un respektu pret šo iedzīvotāju daļu.

Jāpiebilst, ka nākamgad Oslo rīkos "EuroPride", Eiropā lielāko pasākumu gejiem, lesbietēm, biseksuāļiem un transpersonām, taču 2015. gadā šis pasākums norisināsies Rīgā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70690298sec.