Vīrietis nonāk komā ASV, pamostas Polijas slimnīcā

Kāds vecāka gadagājuma ASV dzīvojošs vīrietis, kurš pēc sirdstriekas nonāca vietējā slimnīcā Ņūbransvikā Ņūdžersijas štatā, atgūstot samaņu, pamodies Polijas pilsētā Boļeslavecā.

Drīz vien pēc nonākšanas slimnīcā 69 gadus veco Vladislavu Haničevski izlēma deportēt uz viņa dzimteni, jo, kā izrādās, vīrietim ASV nebija veselības apdrošināšanās, turklāt viņš bijis nelegāls imigrants.

Tikmēr Polijas varas iestādes par notikušo paudušas zināmu niknumu, jo ne pats Haničevskis, ne viņa ģimene netika informēta par slimnieka deportāciju.

"Iedomājieties – jūs vadā pāri robežām kā kartupeļu maisu," atzīst Polijas ģenerālkonsule Eva Junčika-Zjomecka. "Nespēju aptvert, ka lēmums par bezsamaņā esošas personas transportēšanu tiek pieņemts, neveicot nekādu vienošanos. Starp abām institūcijām jābūt līgumam, dokumentiem. Nevar vienkārši atvest pacientu, nolikt viņu pie durvīm un aizbraukt," viņa paudusi šoku.

Boļeslavecas slimnīcas direktors Nikolajs Lambrinovs norādījis, ka Haničevska medicīniskais stāvoklis nav ļāvis vīrietim iebilst pret pārvešanu. Turklāt Ņūbransvikas Roberta Vuda Džonsona Universitātes slimnīcas pārstāvji pat nebija līdz galam vienojušies ar Lambrinovu, kad Haničevskis jau bija nonācis Polijā.

"Viņa statuss Polijā ir tāds pats kā ASV. Viņš ir Polijas pilsonis bez oficiālas dzīvesvietas, bez apliecinošiem dokumentiem, pensijas un apdrošināšanas," atzinis Lambrinovs, piebilstot, ka vīrieša aprūpe nu izmaksā vairākus simtus ASV dolāru dienā.

Kā New York Daily News informējusi kāda vīrieša paziņa, Haničevskis, kurš cieš no asins saslimšanas, iepriekš aptuveni 30 gadus bija dzīvojis ASV, taču tad zaudējis darbu un dzīvokli, tādēļ ievācies uz dzīvi patversmē.

Kā izrādās, slimnīcu pacienti no ASV, kuri ir nelegālie imigranti, var tikt nogādāti viņu dzimtajā zemē – šis process tiek dēvēts par "medicīnisko repatriāciju". Tomēr šādā gadījumā pacienta stāvoklim jābūt "stabilam".

“Lai gan Haničevska pārvešana uzskatāma par neētisku un pat pretlikumīgu, grūti uzsākt tiesas procesu," atzīst ASV tieslietu eksperts Lori Nesels.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.29293895sec.