Indonēzijā sper soli pretī alkohola tirdzniecības aizliegumam

Kā ziņojušas Indonēzijas varas institūcijas, vairākos valsts reģionos varētu tikt liegta alkoholisko dzērienu tirdzniecība un izplatīšana. Tas kļuvis iespējams pēc musulmaņu stingrā kursa piekritēju uzvaras Augstākās tiesas prāvā piektdien, 5. jūlijā.

Lai gan Indonēzija ir valsts ar lielāko musulmaņu populāciju pasaulē, alkohola tirdzniecība gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem šobrīd šeit ir atļauta. 

Tomēr vairākas vietējās varas iestādes, kuru darbībā vērojama musulmaņu aktīvistu ietekme, jau vairākkārt ierosinājušas lemt par alkohola tirdzniecības un izplatīšanas aizliegumu. Tomēr līdz šim 1997. gadā pieņemta prezidentāla dekrēta dēļ tas nav bijis iespējams, jo vietējo pašvaldību pārvaldes iestādēm bija liegta šādu lēmumu pieņemšana.

Taču nu, kā atzinis organizācijas pārstāvis, prominentā Islāma aizstāvju fronte (FPI) panākusi, ka alkohola likumu visbeidzot varētu piemeklēt izmaiņas.

Grupējums FPI, kurš pazīstams ar reidu veikšanu "grēcīgos" bāros un naktsklubos, panācis nepieciešamo likuma grozījumu veikšanu, tādējādi ļaujot vietējām pārvaldes iestādēm pieņemt tālākus lēmumus par grādīgo dzērienu tirdzniecības ierobežošanu.

"Indonēzijas musulmaņi ir ārkārtīgi sajūsmināti," atzinis Salims Alatass, FPI Džakartas nodaļas vadītājs. "Šis lēmums ļaus pasargāt neskaitāmas paaudzes no alkohola negatīvās ietekmes."

Kā vēstījis laikraksts Jakarta Post, 22 pašvaldības un municipalitātes, tostarp vairākas galvaspilsētā Džakartā un tās tuvumā, jau pieņēmušas alkohola tirdzniecības aizliegumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.28655314sec.