Vietējo iedzīvotāju "invāzija" Karību jūras kūrortā šokē atpūtniekus

Tūristi kādā luksusa kūrortā Karību jūras krastā sarīkojuši protestu pēc tam, kad vietējie iedzīvotāji burtiski "ieņēmuši" ekskluzīvo atpūtas vietu, dabiskās vajadzības kārtojot peldbaseinā un apēdot visu bufetē pieejamo ēdienu.

Vairāk nekā 160 viesi, atpūšoties "ClubHotel Riu Merengue" Dominikānas Republikā, izlēma sarīkot protestu pēc tam, kad "piedzērušies un trokšņaini" vietējie iedzīvotāji bija izraisījuši pamatīgu haosu.

48 gadus vecais britu tūrists Tonijs Valtons atzīst, ka viņa aptuveni 12 000 Lielbritānijas mārciņu (14 000 eiro) vērtās ģimenes brīvdienas, kuras organizēja tūrisma uzņēmums "Thomson", pamatīgi izbojāja vietējie iedzīvotāji, kuri kūrortā bija ieradušies, izmantojot kādu lētu atpūtas piedāvājumu.

"Viņi iznīcināja visu, apēda visu... Nepalika pāri nekā ēdama – viņi paņēma pilnīgi visu," Valtons ar šausmām atsauc atmiņā notikušo. "Lai gan noteikti nevaru teikt neko sliktu par Dominikānas iedzīvotājiem, šie konkrētie ļaudis sevi nepavisam nedemonstrēja no labākās puses – viņi bija piedzērušies un kauslīgi." Vīrietis piebilst, ka kūrorta peldbaseins tika slēgts pēc tam, kad tas tika nepārtraukti izmantots kā tualete, turklāt vietējie neesot kautrējušies urinēt arī uz sauļošanās krēsliem.

Pēc notikušā Valtonam nācās šķirties no vēl aptuveni 1 800 Lielbritānijas mārciņām (2 100 eiro), lai kopā ar sievu, diviem bērniem un vēl četriem ģimenes locekļiem dotos uz citu viesnīcu. Pēc piecām dienām kopš brīvdienu sākuma viņš bijis tik saniknots, ka kopā ar citiem atpūtniekiem izlēma organizēt protestu.

Galu galā aptuveni 100 cilvēkus, tostarp Valtona ģimeni, pārvietoja uz kādu lētāku viesnīcu. Viņiem tikusi piedāvāta arī materiāla kompensācija, tomēr – tikai dažu desmitu eiro apmērā, atzīst atpūtnieks. Valtons, kurš no itin nepatīkamajām brīvdienām mājās dosies svētdien, 14. jūlijā, stāsta, ka viņam izdevies savākt sūdzības no 176 viesiem, un piebilst, ka noteikti turpinās iesākto cīņu.

Ceļojumu aģentūras "Thomson" pārstāvji pastāstījuši, ka pašlaik notiek sūdzību izskatīšana un incidenta izmeklēšana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9463191sec.