Ķīnā slēdz muzeju, iespējams, viltotu relikviju dēļ

Kāds muzejs Ķīnā ticis slēgts pēc tam, kad pazīstams rakstnieks apgalvojis, ka tā ekspozīcijā esošie antīkie priekšmeti varētu būt viltojumi.

Dzizou pilsētas Dzibaozjai muzejā 12 izstāžu zālēs atrodas neskaitāmi eksponāti, kuri līdz šim tikuši uzskatīti par unikālām kultūras mantojuma pērlēm. Taču, kā ziņo Shanghai Daily, 2013. gada jūlija vidū pēc tam, kad ievērojams rakstnieks publiskoja dažādas neatbilstības saistībā ar 40 000 antīko priekšmetu, muzeja licenci atsaukusi Dzizou civillietu pārvalde.

Neabilstību vidū rakstnieks Ma Bojoņs minējis vienu no priekšmetiem, kurš it kā datēts ar aptuveni 4 000 gadu senu pagātni tā dēvētā Ķīnas "Dzeltenā imperatora" valdīšanas laikā. Patiesībā uz tā atrasti vienkāršotās ķīniešu valodas rakstzīmes, kuras izplatītas kļuva tikai 20. gadsimtā.

Aizdomīgo priekšmetu vidū ir arī porcelāna vāze, kura, kā muzeja pārstāvji apgalvoja līdz šim, datējama ar Tanu dinastijas periodu. Vāze apgleznota, izmantojot īpašu pieckrāsu rakstu, taču šāda tehnika, kā norāda Bojoņs, tika izgudrota simtiem gadu vēlāk – Minu dinastijas valdīšanas laikā.

Tiek apgalvots, ka liela daļa antīko priekšmetu muzejā patiesībā ir lēti atdarinājumi, kuri iegādāti par nelielām summām – no 100 (12,5 eiro) līdz 2000 juaņiem (250 eiro).

Muzeja pārstāvis Vejs Jiņjuņs gan atzinis, ka vismaz 80 no ekspozīcijā esošajiem objektiem oficiāli atzīti par autentiskiem, taču pieļāvis, ka kļūdas dēļ tikai dažas no senajām relikvijām varētu būt viltojumi, un solījis noskaidrot apstākļus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03799605sec.