Izgudro "neredzamības" tērpu aizsardzībai pret haizivīm

Kāds Austrālijas uzņēmums nesen prezentējis "neredzamības" peldtērpu, kurš, kā apgalvo ražotājs, sērfotājiem, nirējiem un snorkelētājiem ļaus pasargāties no haizivju uzbrukumiem.

Jaunā tērpa izgatavošanā izmantoti nesen veiktie atklājumi par haizivju maņām, galvenokārt – redzi. Tādējādi radīts tāds tērpa krāsojums, kurš cilvēku spēj aizsargāt no okeāna plēsoņu uzbrukumiem.

Sadarbībā ar Rietumaustrālijas Universitātes (UWA) Okeāna institūtu, uzņēmēji Hamišs Džolijs un Kreigs Andersons radījuši divu veidu peldtērpus.

Viens no tiem ir zili baltā krāsā – tas paredzēts nirējiem un snorkelētājiem. Kā atzīst Andersons, tā izstrādē izmantoti pētījumu dati par haizivju gaismas uztveri un krāsu aklumu, tādējādi ļaujot valkātājam paslēpties ūdens dzīlēs.

Otrs, paredzēts galvenokārt sērfotājiem un citu ūdens sporta veidu cienītājiem, radīts, ņemot vērā pētījumus par briesmu signāliem, uz kādiem reaģē haizivis. Kontrastējošais, melnbalti svītrainais tērps imitē "negaršīgu pārtiku", tā atzīst UWA pētnieks Šauns Kolinss.

Pirmie izgatavotie peldtērpi ir divus gadus ilguša izpētes projekta kulminācija. To finansējusi Rietumaustrālijas valdība ar nolūku samazināt nelaimes gadījumu skaitu, kad atpūtniekiem pludmalēs uzbrukušas haizivis.

Haizivis ir bieži sastopamas Austrālijas ūdeņos, taču nāvējoši uzbrukumi līdz šim ir bijis retums – vien katrs 15 incidents nesis cilvēku upurus. Tomēr eksperti atzīst, ka pēdējo gadu laikā pieaudzis plēsoņu uzbrukumu skaits, kas skaidrojams ar iedzīvotāju skaita un ūdens sporta veidu popularitātes pieaugumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57788491sec.