Francija plāno kļūt par tūristiem draudzīgāku valsti

Elizejas laukos nav nevienas atkritumu urnas, Parīzes tirdzniecības vietas svētdienās ir slēgtas, bet Eifeļa tornī un Luvrā regulāri siro kabatzagļi.

Francijas reputācija, jo īpaši – tūristu vidū no angliski runājošajām zemēm – jau krietnu laiku cietusi dažādu faktoru dēļ. Tomēr īgni viesmīļi un neizpalīdzīgi veikalnieki nav kļuvuši par šķēršļiem, lai Francija zaudētu pasaulē apmeklētākās valsts statusu.
Taču tagad francūži par tūrismu sākuši runāt kā par ekonomisku labumu, saprotot, ka nepieciešams darīt daudz vairāk, lai uz valsts viesu rēķina varētu gūt lielāku peļņu.

"Problēma ir tā, ka darbavietas tūrisma nozarē Francijā netiek pienācīgi novērtētas," atzīst Didjē Arino, tūrisma konsultācijas biroja direktors. "Bieži vien darbs apkalpojošajā sfērā tiek saistīts ar verdzību."

Kā liecina skaitļi, neskatoties uz to, ka Francija 2012. gadā piesaistījusi 83 miljonus ārzemju tūristu un jau vairākus gadus pēc kārtas bijusi tūristu apmeklētākā valsts pasaulē, tā ne reizi nav ierindojusies to valstu saraksta augšgalā, kurās tūristi izdod visvairāk naudas.

Taču tagad Francijas sociālistu valdība solās mainīt esošo situāciju.

"Vēlos, lai Francija kļūtu par valsti numur viens, un punkts," tā pērn atzina tūrisma ministre Silvija Pinēla. Kopš tā laika jau sperti vairāki nozīmīgi soļi, lai uzlabotu valsts tēlu – piemēram, radīta "viesmīlības rokasgrāmata", kurā parīziešiem skaidrots, kā jāizturas pret ārzemju viesiem.

Pinēla, runājot par nepieciešamajiem uzlabojumiem tūrisma nozarē, norādījusi, ka tūrisms ir būtiska svira gan vispārējas valsts izaugsmes, gan nodarbinātības jautājumos, atzīstot, ka šādi iespējams nest neizmērojamu labumu Francijai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93939996sec.