Kodolpiesārņojums Klusajā okeānā var radīt globālus draudus

Nesen oficiāli tikuši apstiprināti novērojumi, ka pie bojātā Fukušimas kodolreaktora Japānā Klusajā okeānā ieplūst spēcīgi piesārņots ūdens.

Šis fakts izraisījis bažas ne vien Japānā, bet arī teju visās Klusā okeāna piekrastes valstīs, tostarp ASV, Kanādā, Krievijā un vairākās salu valstīs. Nesen šī satraucošā informācija pirmo reizi apstiprināta oficiāli.

Tajā pašā laikā tūrisma nozares rādītāji Japānas reģionos, kas atrodas cietušā Fukušimas atomreaktora apkaimē, šķiet, nav tikuši ietekmēti. Tā, piemēram, 2013. gada 13. jūlijā Fukušimas lidostā ieradās jaunatklāts Asiana Airlines avioreiss no Korejas.

Tikmēr uzņēmums "Tokyo Electric Power Company" (TEPCO), Fukušimas-Daiči atomreaktora operators, pirmo reizi kopš katastrofālās zemestrīces un tai sekojošā cunami, kas 2011. gadā sabojāja AES reaktorus, atzinis, ka okeānā vēl aizvien turpina ieplūst radioaktīvais piesārņojums.

Ar minēto paziņojumu kompānija nāca klajā pēc tam, kad pie viena no AES reaktoriem otrdien, 23. jūlijā tika pamanīts tvaiks. Uzņēmums TEPCO saņēmis bargu kritiku par kavēšanos ar tik būtiskas informācijas izpaušanu, tomēr eksperti jau krietnu laiku izteica aizdomas par iespējamu piesārņota materiāla noplūdi.

Ticis piebilsts arī, ka to Fukušimas AES darbinieku skaits, kuri varētu būt pakļauti veselībai kaitīgai radiācijas devai, ir lielāks nekā tika ziņots sākotnēji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45000291sec.