Jaunzēlande gatavojas deportēt vīrieti ar lieko svaru

Kādam 130 kilogramus smagam vīrietim, kurš Jaunzēlandē ieradies no Dienvidāfrikas, draud deportācija liekā svara dēļ.

Itin savādais fakts skaidrojams ar Jaunzēlandes imigrācijas pārvaldes iestāžu noteikumiem, kuros noteikts, ka kandidātu ķermeņa masas indeksam (ĶMI) jābūt zemākam par 35. Jāpiebilst, ka Jaunzēlandes iedzīvotāju vidū vērojams trešais augstākais liekā svara rādītājs attīstīto valstu vidū – to apsteidz vien ASV un Meksika.

Alberts Buitenhauss, kurš ir cienījams šefpavārs, Jaunzēlandē dzīvo jau sešus gadus, taču tagad imigrācijas dienests apgalvo, ka viņam valsts jāpamet, jo vīrieša ĶMI ir 40. Tomēr viņš atzīst, ka padoties negrasās.

"Jaunzēlandes Imigrācijas pārvaldes medicīnas eksperti jau iepriekš atzinuši, ka tiek izskatīti riski, kas saistīti ar potenciāli dārgo veselības pakalpojumu izmaksām imigrantiem ar ievērojamu lieko svaru," tā Huffington Post atzinis institūcijas preses pārstāvis.

Šobrīd gan Buitenhausam, gan viņa sievai draud deportācija, un viņi neslēpj sašutumu, piebilstot, ka "tas ir negodīgi".

Pirms ierašanās Jaunzēlandē vīrietis svēra 159 kilogramus. Lielāko daļu liekā svara viņš ieguva pēc smēķēšanas atmešanas. Buitenhausa sieva Martija vietējiem medijiem pastāstījusi, ka kopš 2007. gada viņi nebija saskārušies ar nekādām problēmām, pagarinot vīzas. Tomēr 2013. gadā Imigrācijas pārvaldes pārstāvji atzinuši, ka vīrieša liekais svars uzskatāms par problēmu, lai gan nu viņš sver ievērojami mazāk.

Pēc notikušā pāris ar sūdzību griezies pie valsts imigrācijas ministra, norādot, ka Buitenhauss pēdējā laikā svaru ir zaudējis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.35900092sec.