Peru tūristus cienā ar halucinogēnu tēju

Kā zināms, jau izsenis tūristi Peru ir varējuši košļāt kokas koka lapas vai baudīt no tām pagatavotu novārījumu. Taču pēdējā laikā Dienvidamerikas zemes viesu vidū ievērojamu popularitāti iemantojis jauns dzēriens – ajavaska jeb jahei.

Tūkstošiem ceļotāju no visas pasaules nu dodas uz Amazones lietus mežiem Peru, lai baudītu dzērienu, kam, kā tiek apgalvots, piemīt halucinogēnas īpašības. Kā atzīst vietējie ļaudis, jahei ļauj "uzlabot izpratni par Visumu".

Tomēr Austrālijas valdība iedzīvotājus brīdinājusi, ka aizvien pieaugošā ajavaskas tirdzniecība Peru var apdraudēt gados jaunus ceļotājus, kuri nu bieži vien organizē ceļojumus uz Dienvidamerikas valsti, lai Maču Pikču vietā baudītu halucinogēno dziru.

Šo dzērienu tradicionāli gatavo peruāņu šamaņi un izmanto to garīgo rituālu laikā. Pēc tā malkošanas nogaršotāju bieži vien piemeklē pamatīgs nelabums, taču pēc tam seko stundām ilgas vīzijas un izjūtas, kuras tiek raksturotas kā padziļināta iekšējās pasaules izpratne.

Šobrīd jahei dziras lietošana tiek saistīta ar kāda amerikāņu tūrista nāvi, kā arī psiholoģiskām problēmām citu dzēriena izmēģinātāju vidū. Lai gan ajavaskas lietošana Peru un citās Latīņamerikas valstīs ir atļauta, dzēriens ar likumu aizliegts lielākajā daļā citu pasaules valstu, jo tas satur halucinācijas izraisošu vielu – dimetiltriptamīnu jeb DMT. 

"Kā izrādās, šis produkts ir īstā atbilde tirgū valdošajam pieprasījumam. Pieprasījumam pēc cilvēces pamošanās," atzīst Dilmars Borža, "ajavaskas dziednieks" un kosmologs no Puerto Maldonardo, piebilstot, ka pēdējo gadu laikā neiedomājami audzis to tūristu skaits, kuri apreibināšanās nolūkos gatavi izdot tūkstošiem dolāru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37866306sec.