Ķīnas viesu skaita samazinājumā vaino smogu

Ķīna, viena no tūristu apmeklētākajām valstīm pasaulē, 2013. gadā uzņēmusi krietni mazāk ārzemju tūristu nekā pērn. Kā viens no galvenajiem iemesliem tam tiek minēts aizvien pieaugošais gaisa piesārņojums.

Kopš janvāra ievērojami samazinājies ārzemju viesu skaits Ķīnā, taču tajā pašā laikā smoga problēma sasniegusi jaunus augstumus.

Kā atzīst Frano Iljičs no Vācijas tūrisma aģentūras "Studiosus", tūristus pamatīgi biedē ziņas par smogu un citām problēmām ar piesārņojumu Ķīnā. Viņš stāsta, ka to tūristu skaits, kuri vēlas doties uz Ķīnu, šogad samazinājies par 16 procentiem.

Ķīna ir trešais populārākais ceļojumu galamērķis pasaulē – to apsteidz vien Francija un ASV. Ārzemju tūristu skaita samazinājums valstī var ietekmēt valdības pēdējā laika centienus palielināt pakalpojumu industrijas nozīmi ekonomikā.

Ziņa, ka gaisa un ūdens piesārņojums Ķīnā sasniedzis kritisku līmeni, nav nekas jauns. Tomēr rekordaugstie piesārņojuma rādītāji 2013. gada janvārī daudziem šķita tik biedējoši, ka Ķīnu pameta pat daļa valstī pastāvīgi dzīvojošo ārzemnieku.

Turklāt, piemēram, Pekinā šī gada pirmajos sešos mēnešos vērojams ārzemju viesu samazinājums 15 procentu apmērā, salīdzinājumā ar šo pašu periodu pērn.

Ķīnas Nacionālā tūrisma administrācija apstiprina skaitļus, un notiekošajā vaino vairākus faktorus: globālo ekonomisko tempu izaugsmes palēninājumu, H7N9 putnu gripas izplatību, gaisa piesārņojumu un beigtās cūkas, kuras tika atrastas ūdeņos pie Šanhajas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52032304sec.