Lieguma dēļ Ziemeļkoreja no Šveices nesaņems slēpotāju pacēlājus

Šveices valdības spertā soļa dēļ var aizkavēties Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna lolotā slēpošanas kūrorta projekta realizēšana – ticis bloķēts darījums, kas saistīts ar modernu slēpotāju pacēlāju pārdošanu Ziemeļkorejai.

Kā tiek ziņots, Šveices uzņēmums "Bartholet Maschinenbau" (BMF) sākotnēji bija gatavs izpildīt pasūtījumu, Phenjanai piegādājot pacēlāju sistēmu, tādējādi palīdzot īstenot Čenuna vīziju par "pasaules klases" slēpošanas kūrorta izbūvi.

Tomēr Šveices Ekonomisko lietu valsts sekretariāts (SECO) noraidījis aptuveni septiņus miljonus Šveices franku (5,7 miljonu eiro) vērto darījumu pēc tam, kad valsts valdība 2013. gada jūlija sākumā noteica bargākas sankcijas starptautiskajām attiecībām ar Ziemeļkoreju.

"Šis acīmredzot ir prestižs propagandas projekts Ziemeļkorejas režīmam," tā SECO pārstāve Marija Avē skaidro, kādēļ tikusi liegta darījuma izpilde. "Ņemot vērā Ziemeļkorejas politekonomisko situāciju, grūti iedomāties, ka šis kūrorts patiešām tiks izmantots sabiedrības vajadzībām."

Tādēļ Šveices valdība "uzskata, ka valsts uzņēmumu iesaistīšanās šādos projektos ir neadekvāta".

Turklāt, kā ziņojis Šveices laikraksts Le Temps, pasaules vadošais slēpošanas pacēlāju izgatavotājs Austrijas uzņēmums "Doppelmayr" jau iepriekš "politisku iemeslu dēļ" atteicies izpildīt Ziemeļkorejas pasūtījumu. Tāpat rīkojies Francijas uzņēmums "Pomagalski".

Tomēr Ziemeļkorejai ir īpaša saikne ar Šveici – kā izrādās, pašreizējais valsts līderis Kims Čenuns ir apmeklējis kādu vidusskolu netālu no Bernes, neatklājot savu patieso identitāti, un, kā tiek ziņots, sniegotajās Alpu kalnu nogāzēs apguvis slēpošanas iemaņas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44535613sec.